man soldering-unsplash

10 proiecte minunate de gadgeturi DIY pentru a învinge plictiseala de weekend

Blocat acasă în weekend, fără nimic interesant de făcut? Dacă vă place să lucrați cu microcalculatoarele și aveți cunoștințe de bază despre lipire și circuite, cele zece proiecte minunate de gadgeturi DIY de mai jos sunt o modalitate excelentă de a petrece timpul.

De la o baterie penny improvizată suficient de puternică pentru a alimenta calculatorul copilului tău până la un monitor transformat în ecranul laptopului, aceste gadgeturi DIY sunt ușor de realizat, funcționale și cu siguranță vor învinge plictiseala de weekend.

1. Faceți o baterie de 3 bani

Știai că poți face o baterie din aproape orice? Bateriile sunt dispozitive de reținere a energiei, adică atâta timp cât știi cum să obții reacția chimică adecvată, poți crea una din orice, inclusiv schimb de buzunar sau grămadă de bănuți din garaj. Veți avea nevoie de trei pentru acest proiect și este atât de simplu încât îi puteți implica chiar și pe copii.

Odată terminată, această baterie de 3 bani vă poate alimenta ceasul, calculatorul, LED-urile de Crăciun, jucăriile pentru copii sau orice alte gadgeturi cu curent redus din gospodăria dvs. Deci, mergeți mai departe și urmăriți videoclipul de mai sus dacă sunteți interesat.

2. Turbină Eoliană Junior


Producție în masă- LED- Alimentare- Eolian- Turbine- într-un- Atelier pentru copii

Turbinele eoliene junior au parcurs un drum destul de lung. Obișnuiam să răsucim un fir în jurul mai multor cuie pentru a crea unul în timpul zilei, dar acum puteți chiar să faceți un LED care să alimenteze unul ca acesta la prețul de până la 2 USD.

Această turbină eoliană pentru juniori este destul de ușor de realizat, în ciuda faptului că este mai funcțională decât turbinele de bază cu sârmă și cuie. Este nevoie de articole ușor de găsit, cum ar fi un motor de mașină de jucărie alimentat cu energie solară, bambus și superglue. Consultați ghidul pas cu pas despre Instructables pentru a lucra la acest proiect.

REALIZARE VIDEOCLIPUL ZILEI

3. Lanterna fără baterii

Ai auzit vreodată de o lanternă care funcționează fără baterii? Dacă nu, acum nu numai că faci, dar poți și să faci unul pentru a învinge plictiseala de weekend, urmând acest ghid despre Instructables. Acesta generează energie din motoarele pas cu pas și o stochează în condensatoare. Cea mai bună parte? Majoritatea materialelor din acest proiect sunt reciclabile, așa că puteți salva Mama Natură de deșeuri suplimentare și de o lanternă care poate funcționa pentru totdeauna fără reîncărcare.

4. Încărcător de telefon solar DIY


DIY- Solar- Telefon- Incarcator

Dacă sunteți mereu în afara rețelei pentru activități precum camping și drumeții, festivaluri desfășurate în mijlocul nicăieri, cum ar fi Coachella, sau din motive cel mai bine cunoscute de dvs., un încărcător solar de telefon va fi o schimbare completă. Utilizează energia solară pentru a reîncărca dispozitivele, ceea ce înseamnă că nu vă mai faceți griji cu privire la întreruperile de curent sau la descărcarea telefonului.

Puteți face cu ușurință unul pentru a învinge plictiseala de weekend și a economisi banii pe care i-ați cheltui pe unul nou, urmând acest ghid detaliat despre Instructables.

5. Lumină de urgență alimentată de foc și apă

Dacă doriți să faceți un kit de alimentare de urgență sau să locuiți într-o zonă în care vremea nefavorabilă este la ordinea zilei, o lumină de urgență va face toată diferența atunci când este întreruptă curentul. Deși puteți cumpăra oricând unul, o lumină de urgență DIY va economisi niște dolari și va distruge weekendul plictisitor.

Și rețineți că aceasta nu este doar o lumină de urgență obișnuită. Acesta valorifică energia electrică din energia termică generată din foc și apă. De asemenea, pe lângă iluminare, această lumină de urgență se poate dubla și ca încărcător de baterie. Urmați acest ghid despre Instructables pentru a pirata acest proiect.

6. Faceți un panou solar de 35 de wați din celule solare sparte


Alimentat -Solar -Panou de la -Broken - Solar - Celule

Deși celulele solare sparte pot încă produce un curent, ele nu sunt adesea la fel de eficiente. Deci, dacă ați spart recent câteva celule de pe panoul solar sau ați avut una deteriorată și nu doriți să o aruncați, consultați acest ghid pe Instructables pentru indicații despre cum să-l reutilizați într-un panou solar de 35 de wați.

Veți avea un panou solar puternic pentru schimbarea totuși, reducând în același timp costurile cu utilitățile. Dacă sunteți în căutarea mai multor proiecte de bricolaj folosind idei de gadgeturi vechi sau stricate, consultați ghidul nostru despre proiecte de bricolaj fantastice realizate cu telefoane vechi.

7. Încărcător pentru smartphone alimentat de foc

Am auzit de un încărcător de telefon alimentat cu energie solară, dar cum rămâne cu unul alimentat cu foc? Ei bine, acesta este unul nou și, desigur, destul de inovator. Puteți folosi orice sursă de căldură pentru acest proiect, inclusiv arzătorul pe gaz pe care îl aduceți mereu în aventurile dvs. de camping. Acesta valorifică diferența de temperatură dintre părțile calde și reci ale unui element Peltier pentru a genera electricitate.

Acest încărcător este surprinzător de ușor de realizat deoarece, pe lângă elementul Peltier, veți avea nevoie doar de o sursă de căldură (care ar putea fi orice, de la un arzător cu gaz la un foc de tabără), un monitor de temperatură, regulatoare și un ventilator de răcire. Consultați acest ghid de la Evoluzion pe Instructables pentru a lucra la acest proiect.

8. Deschizător de uși activat cu scoarța cu Raspberry Pi

Imaginați-vă că nu trebuie să vă lăsați confortul ori de câte ori câinii trebuie să iasă, deoarece ușa se deschide automat când latră? Exact asta vă permite să realizați acest proiect de gadgeturi DIY. Utilizează Raspberry Pi conectat la o unitate de detectare a zgomotului pentru a detecta zgomotul, un dispozitiv de acționare acționat de circuit pentru a debloca ușa și un sistem de scripete pentru a deschide ușa.

Deși este puțin mai tehnic decât celelalte proiecte de gadgeturi DIY de pe lista noastră, ghidul de instrucțiuni de pe DavidHunt.ie este destul de detaliat și ușor de urmat. Dacă vă place acest proiect, vă veți îndrăgosti și de aceste cele mai bune hrănitoare automate pentru animale de companie DIY.

9. Faceți o baterie cu apă


Apă-Baterie-Configurare

Vrei să faci o baterie mai funcțională decât cea alimentată de 3 bani? Faceți o baterie de apă și mulțumiți-ne mai târziu. Utilizează o soluție lichidă de apă sărată pentru a genera, stoca și descărca energie, astfel încât este mai sigur de manipulat și mai ecologic decât bateriile comerciale, pline cu litiu.

Această baterie poate funcționa zile întregi fără încărcare și va funcționa din nou fără probleme atunci când o reîncărcați, ceea ce înseamnă o durată de viață mai lungă și mai puțină întreținere. Pur și simplu urmați acest ghid despre Instructables pentru a realiza această baterie uimitoare de apă.

10. Transformați vechiul ecran de laptop în monitor


Vechi - Laptop - Ecran - În - Monitor

Dacă aveți un laptop care este fie prea vechi, fie deteriorat pentru a fi funcțional, salvați-i componentele și faceți ceva util. De exemplu, în loc să-l aruncați, reutilizați ecranul laptopului într-un monitor.

Veți economisi bani pe care i-ați fi cheltuit pe un monitor nou, veți recicla un articol nefuncțional în ceva funcțional și, cel mai important, veți împiedica deșeurile electronice suplimentare să ajungă în mediul nostru. Consultați acest ghid detaliat despre Instructables pentru a finaliza cu ușurință acest proiect.

Petreceți-vă timpul liber în mod creativ cu aceste proiecte de bricolaj

Este distractiv să vizionați emisiunile TV preferate sau să jucați jocuri pe PlayStation, dar poate deveni rapid monoton, mai ales când aveți un weekend întreg în casă.

Din fericire, nu trebuie să suportați monotonia, deoarece există o mulțime de proiecte DIY distractive și ușoare pe care le puteți încerca să ucideți timpul.

Am enumerat mai sus zece proiecte minunate de gadgeturi DIY pentru a vă ajuta să învinge plictiseala din weekend. Încercați-le așa cum sunt sau folosiți-le ca inspirație pentru următorul dvs. gadget inovator DIY.


Configurare bricolaj a spațiului de lucru cu benzi luminoase galbene pe fundal - unsplash

8 proiecte de bricolaj tehnic la care nu te-ai gândit niciodată pe care ar trebui să le încerci în 2022

Citiți în continuare


Despre autor

Leave a Comment

Your email address will not be published.