old gadgets in a cardboard box

6 moduri de a vă reutiliza gadgeturile tehnice nefolosite într-o casă inteligentă

Odată cu tehnologia din ce în ce mai avansată, vechile noastre gadgeturi ajung să adune praful pe rafturi sau în sertare. Dar dacă ar exista modalități de a le oferi o nouă viață?

Gadget-uri tehnologice nefolosite: ce să faci cu ele

În fiecare casă, există anumite dispozitive și aparate pe care pur și simplu nu le folosim la fel de des ca înainte. Poate fi un telefon care a fost înlocuit cu un model mai nou sau o tabletă sau un computer vechi care a adunat praf într-un dulap.

Sigur, ai putea să le vinzi sau să le dai, dar de ce să nu fii puțin mai creativ? Există o mulțime de modalități de a vă reutiliza vechile gadgeturi tehnologice și de a le oferi o viață nouă. Oricare ar fi cazul, puteți folosi cu ușurință aceste dispozitive vechi într-o casă inteligentă.

Iată câteva modalități excelente de a vă reutiliza gadgeturile tehnologice nefolosite și de a vă face casa inteligentă și mai inteligentă.

1. Transformă-ți vechea tabletă într-o ramă foto digitală


O ceașcă de cafea și o tabletă care arată o familie fericită pe blatul de marmură

Una dintre cele mai bune moduri de a reutiliza o tabletă nefolosită este să o transformi într-o ramă foto digitală. Aceasta este o modalitate excelentă de a afișa fotografii cu familia și prietenii dvs., precum și lucrările dvs. de artă personale.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu găsiți o aplicație pentru albume foto care este compatibilă cu sistemul de operare al tabletei și începeți să creați albume. După ce ați configurat albumele, puteți seta aplicația să afișeze fotografiile într-un format de prezentare de diapozitive.

Majoritatea aplicațiilor pentru albume foto pentru tabletă vă permit, de asemenea, să setați intervalul de schimbare a fotografiilor. În acest fel, poți schimba fotografiile la fiecare câteva secunde sau minute, în funcție de preferințele tale.

REALIZARE VIDEOCLIPUL ZILEI

Dacă doriți să fiți puțin mai creativi, există o mulțime de aplicații gratuite pentru a transforma fotografiile în artă și picturi. Acest lucru poate adăuga o notă personală ramei foto digitale și o poate face și mai unică.

2. Transformă-ți telefonul sau tableta vechi într-o cameră de securitate


Fotografie cu o persoană care ține un telefon mobil negru

Camerele de supraveghere sunt o modalitate excelentă de a vă supraveghea casa, chiar și atunci când nu sunteți acolo.

Dar dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai accesibile, vă puteți transforma vechiul telefon sau tableta într-o cameră de securitate. Există o mulțime de aplicații care vă permit să faceți acest lucru, iar cele mai multe dintre ele pot fi descărcate gratuit. Dacă te simți tehnic, poți chiar să-ți construiești propriul sistem de camere de securitate pentru a fi cu ochii pe lucruri.

Pentru a vă transforma telefonul sau tableta într-o cameră de securitate, pur și simplu descărcați o aplicație compatibilă și urmați instrucțiunile. Odată ce aplicația este configurată, veți putea vizualiza fluxul camerei de pe telefon sau tabletă.

Cele mai multe dintre aceste aplicații vă permit, de asemenea, să înregistrați filmări și chiar să faceți fotografii. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă supraveghea casa în timp ce sunteți plecat.

Singurul lucru în care trebuie să investești este un suport pentru telefon sau tabletă. Odată ce găsiți un loc în care să vă poziționați dispozitivul astfel încât să aibă o vedere clară a zonei pe care doriți să o monitorizați, veți fi pregătit să vă supravegheați casa de oriunde din lume.

3. Transformă-ți vechea tabletă într-un al doilea monitor

Dacă te trezești adesea lucrând la un birou cu un laptop, poate vrei să te gândești să-ți transformi vechea tabletă într-un al doilea monitor. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă crește productivitatea și de a face multitasking mai ușor.

Există o mulțime de aplicații care vă permit să faceți acest lucru, iar cele mai multe dintre ele sunt foarte ușor de configurat. Odată ce aplicația este instalată, pur și simplu conectați tableta la laptop prin USB și urmați instrucțiunile.

Odată ce tableta este conectată, o veți putea folosi ca monitor suplimentar. Acest lucru poate fi util atunci când trebuie să faceți referire la documente sau pagini web în timp ce lucrați la altceva.

4. Transformă-ți telefonul sau tableta vechi într-o telecomandă Smart TV


Bărbat care stă pe canapea ținând și arătând telecomanda televizorului

V-ați săturat să vă pierdeți telecomanda televizorului? Dacă aveți un telefon sau o tabletă vechi în jur, îl puteți transforma într-o telecomandă smart TV. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a ține evidența telecomenzii, precum și de a adăuga câteva funcții suplimentare.

Majoritatea aplicațiilor TV la distanță pentru Android și iPhone sunt foarte ușor de configurat. Pur și simplu descărcați aplicația și urmați instrucțiunile. Odată ce aplicația este configurată, îți vei putea controla televizorul cu telefonul sau tableta.

Majoritatea aplicațiilor la telecomandă ale televizorului vă permit să controlați volumul, să schimbați canalul și chiar să navigați prin meniul televizorului. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă controla televizorul fără a fi nevoie să căutați telecomandă.

5. Folosiți computerul sau laptopul dvs. vechi ca server de streaming media


Femeie care se uită la un film de acțiune la televizor în timp ce mănâncă floricele de porumb

Redarea în flux de muzică și filme este o modalitate excelentă de a distra oaspeții sau de a vă relaxa după o zi lungă. Dar dacă nu aveți un dispozitiv de streaming, puteți utiliza computerul sau laptopul vechi ca server de streaming media.

Transformarea vechiului laptop sau computer într-un server media Plex sau orice alt server de streaming este o modalitate excelentă de a le folosi mai mult. Nu numai că veți putea transmite în flux media, dar veți putea, de asemenea, să stocați și să organizați fișierele media cu ușurință.

Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a profita la maximum de vechiul computer sau laptop. Și este o modalitate grozavă de a distra oaspeții cu colecția ta media impresionantă.

6. Folosiți telefonul sau tableta dvs. vechi ca monitor pentru copii


monitor inteligent pentru copii pe telefon

Bebelușii pot fi o mână, dar cu puțin ajutor, îi poți urmări în timp ce faci lucrurile prin casă. Dacă aveți un telefon sau o tabletă veche, o puteți transforma într-un monitor pentru copii.

Cu puțin ajutor de la o aplicație de monitorizare a bebelușilor, îl puteți urmări cu ușurință pe micuțul dvs. Aceste aplicații vă permit să vizualizați fluxul camerei de pe telefon sau tabletă. De asemenea, puteți folosi aplicația pentru a asculta plânsul și strigătele bebelușului.

Majoritatea aplicațiilor pentru monitorizarea bebelușilor vă permit, de asemenea, să înregistrați filmări și să faceți fotografii. Aceasta poate fi o modalitate grozavă de a surprinde momente speciale sau de a fi cu ochii pe copilul tău în timp ce ești plecat.

Dispozitivele vechi fac gadgeturi grozave pentru casă inteligentă

Cu puțină creativitate, îți poți transforma vechile gadgeturi tehnologice în dispozitive inteligente de acasă. Aceste dispozitive pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani și de a folosi mai mult vechile dispozitive.

Așa că, dacă ai niște gadgeturi tehnologice vechi, nu le arunca. Folosește-le și fă-ți casa puțin mai inteligentă.


DIY-Proiect-Folosind-Old-Gadgets

8 proiecte de bricolaj pentru a transforma vechile gadgeturi în tehnologie viitoare

Citiți în continuare


Despre autor

Leave a Comment

Your email address will not be published.