Amazon angajează pentru a construi un produs AR/VR „avansat” și „magic”.

Amazon angajează pentru a construi un produs AR/VR „avansat” și „magic”.

Mărește / Afișajul montat pe cap „Sword of Damocles”, căștile originale cu realitate augmentată, circa 1968.

Ivan Sutherland

Amazon plănuiește să se alăture altor giganți tehnologici precum Apple, Google și Meta pentru a-și construi propriul produs de realitate augmentată pentru piața de masă, sugerează listele de locuri de muncă descoperite de Protocol.

Numeroasele locuri de muncă conexe au inclus roluri în viziunea computerizată, managementul produselor și multe altele. Se pare că au făcut referire la „dispozitive XR/AR” și „un concept avansat de cercetare XR”. De când Protocolul și-a publicat raportul luni, mai multe dintre listele de locuri de muncă la care se face referire au fost eliminate, iar altora au fost eliminate un limbaj specific despre produse.

De exemplu, Protocol a scris că descrierea rolului Senior Technical Program Manager, New Products conținea expresia „veți dezvolta un concept avansat de cercetare XR într-un produs de consum magic și util, nou-în lume”. Acum se citește pur și simplu „veți dezvolta un produs de consum magic și util”, deși mai spune, „echipa noastră este specializată în inventarea de produse care creează categorii noi în lume, folosind tehnologii avansate de detectare, afișare și învățare automată”.

Un rol de UX Designer le-a cerut aplicanților să poată „gândi spațial, cu experiență în design 3D în proiectare în mișcare, animație, AR/VR, jocuri, arhitectură sau design industrial” pentru a lucra la „interfața principală a sistemului împreună cu aplicațiile utilizatorului final. de la interfețe multimodale până la experiențe de divertisment 3D AR.” (Din nou, un limbaj a fost modificat sau eliminat de când Protocolul și-a difuzat articolul.)

Google, Microsoft și Snap au lansat cu toții diverse dispozitive portabile AR cu diferite grade de succes de-a lungul anilor și par să lucreze în continuare la produse viitoare din acea categorie. Între timp, unul dintre secretele cel mai prost păstrate din industrie este faptul că Apple angajează o echipă vastă de ingineri, cercetători și alții care lucrează la dispozitive cu realitate mixtă, inclusiv ochelari AR pentru consumatorii de masă. Și Meta (fostul Facebook) și-a făcut clar intențiile de a se concentra pe AR în mod explicit în ultimii doi ani.

Nu este chiar atât de surprinzător că Amazon urmărește același lucru. După cum notează Protocolul, Amazon a lansat un nou grup de cercetare și dezvoltare condus de Kharis O’Connell, un director care a lucrat anterior la produse AR la Google și în alte părți.

Dar produsul Amazon ar putea să nu fie același tip de produs pe care știm că s-au concentrat Meta și Apple; s-ar putea să nu fie deloc un purtabil. Unele dintre listele de locuri de muncă ale Amazon se referă la acesta ca fiind un dispozitiv „de casă inteligentă”. Și Amazon se numără printre companiile tehnologice care au experimentat cu proiecție la scară de cameră și holograme în loc de purtabile pentru AR.

Indiferent de forma pe care o ia produsul, probabil că vor mai fi mulți ani, având în vedere că multe dintre rolurile enumerate sunt cele implicate devreme în procesul de dezvoltare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.