Astăzi am aflat că FBI are un ghid de 83 de pagini pentru vorbirea pe internet

Astăzi am aflat că FBI are un ghid de 83 de pagini pentru vorbirea pe internet

Astăzi am aflat (TIL) că există un „ghid” FBI de 83 de pagini pentru argoul internetului, plin cu abrevieri introduse fie de un troll complet, fie de cineva total necunoscut, după cum a raportat recent de către Intrare. Și da, TIL este de fapt inclus în ghid, dar la fel sunt și mii de alte abrevieri pe care sunt convins că cineva tocmai le-a inventat. Pentru că nimeni nu folosește de fapt BTDTGTTSAWIO (am fost acolo, am făcut asta, am luat tricoul și l-a uzat) … nu?

La fel de Intrare subliniază că ghidul FBI a fost pus la dispoziție printr-o solicitare din 2014 din Legea privind libertatea de informare (FOIA). Dacă decideți să-l verificați, ar trebui să știți că este de o calitate destul de proastă, dar este încă lizibil în cea mai mare parte. The Verge de fapt, a raportat despre asta când a fost lansat pentru prima dată; nu a mai fost refăcut de ceva timp (și este prima dată când aud de el). Aproape 10 ani mai târziu, este încă la fel de amuzant.

„Odată cu apariția Twitter și a altor rețele de socializare pe internet, folosirea stenografiei și a acronimelor a explodat”, explică ghidul. „Unitatea de sprijin pentru cercetarea informațiilor (IRSU) a DI a alcătuit o listă extinsă – dar departe de a fi exhaustivă – de prescurtare și acronime utilizate în Twitter și alte rețele sociale, cum ar fi mesageria instant, Facebook și MySpace.”

Se spune că conține aproximativ 2.800 de exemple diferite de argou, despre care spune că „ar trebui să le găsiți utile în munca dvs. sau pentru a ține pasul cu copiii și/sau nepoții voștri”. Ghidul încurajează, de asemenea, agenții să adauge mai multe cuvinte în listă (și apoi descrie cum), ceea ce mă face să mă întreb dacă a existat vreun fel de proces de aprobare pentru intrări suplimentare.

Iată câteva dintre cele mai bizare pe care le-am găsit:

 • 420: Droguri
 • BTWITIAILWU: Apropo, cred că sunt îndrăgostit de tine
 • DITYID: Ți-am spus că sunt deprimat?
 • DBI: Indicele sacului de duș
 • HARTĂ: om-extraterestru-prădător
 • MSR: Mulder Scully Romantism
 • NAK: Alăptează la tastatură
 • PIMPL: Faceți pipi în pantaloni râzând
 • PMT: Tensiune premenstruală
 • SF: prietenos cu navigatorii (site web cu grafică redusă)
 • TBM: Mențiune tactică de prieten

Unele dintre cuvintele incluse nu sunt nici măcar argou de internet; sunt doar abrevieri simple pe care oamenii le folosesc în cariera lor, cum ar fi DNR (nu resuscitați), DNS (serviciu de nume de domeniu și HSPDA (acces de mare viteză la pachete de date). Altele sunt doar interpretări greșite, cum ar fi „LUL, ” care se pare că înseamnă „râs șchiop inconfortabil” și „LOLOL”, interpretat ca „multe râs în hohote.” Dacă există un ghid mai recent, aș dori să văd cum s-au schimbat lucrurile – și dacă agenții au idee. cum să înțelegeți „algovorbirea” care ocolește filtrul de moderare.

În orice caz, totuși, am găsit câteva abrevieri pe care aș dori să încep să le folosesc, cum ar fi IAMA (sunt ușor amuzat) și poate chiar LIMB (râzând în creier).

Leave a Comment

Your email address will not be published.