Biometrics capture with feature phones to boost Africa’s financial inclusion

Captură biometrică cu telefoane cu caracteristici pentru a stimula incluziunea financiară a Africii

Potențialul datelor biometrice capturate pe telefoanele cu caracteristici, importanța sandbox-urilor de reglementare și necesitatea unor cerințe mai flexibile de verificare a identității au fost discutate pe larg în cea de-a treia parte a seriei ID4D Mobile din patru părți a ID4Africa, concentrată pe „Activarea cazurilor de utilizare”.

Președintele executiv al ID4Africa, Dr. Joseph Atick, a început evenimentul reiterând apelul său anterior adresat guvernelor de pe tot continentul să examineze abordarea Tanzaniei și Nigeriei în ceea ce privește parteneriatul cu ORM, așa cum sa examinat în transmisiunea anterioară în direct, și să ia în considerare politici similare. Episodul respectiv, a remarcat el, a fost deja reluat de un număr record de ori pe YouTube.

Au fost apoi împărtășite detalii despre adunarea generală extinsă de la Marrakech, Maroc, în iunie și despre modul în care a fost adaptată la circumstanțele actuale. Sesiunile plenare privind „Arena de identificare” și „Forumul soluțiilor” vor avea loc pe 15 iunie, cu patru ateliere care acoperă subiecte specifice care urmează pe 16 iunie și transmisiuni live de sumare care au loc pe 28 și 30 iunie. Atelierele vor aborda infrastructura publică digitală și infrastructura digitală. stive, granițe fără fricțiuni, obținerea unei identități legale de 100% până în 2030 și strategii de comunicare și conștientizare a ID.

Sunt așteptați participanți din peste 80 de țări la Adunarea Generală ID4Africa 1022 și Actualizare biometrică va oferi acoperire live la locație.

Biometria mobilă non-nativă în creștere

Prima sesiune i-a prezentat pe Rahul Parthe de la Tech5 și Bart-Jan Pors de la GSMA despre tehnologia biometrică mobilă. Capacitățile dispozitivelor mobile pe care oamenii le au deja sunt esențiale, deoarece, așa cum spune Pors, „infrastructura de identitate poate fi de obicei grea investițiilor, implementarea este complexă”.

Una dintre principalele provocări ale utilizării acestor capacități este din varietatea de dispozitive de pe piață, spune Parthe. Biometria de la bord nu îndeplinește adesea standardele necesare pentru a servi drept dispozitive de captare pentru identitatea digitală, dar Parthe consideră că soluțiile necesare sunt deja pe piață. Înregistrarea și verificarea cu biometria amprentelor digitale pe telefoanele mobile fără periferice vor veni în curând, datorită tehnologiilor de amprentare fără contact, spune el. Atick subliniază impactul major pe care această dezvoltare l-ar putea avea asupra campaniilor de înscriere și achizițiilor guvernamentale pentru ID-ul digital.

Parthe a prezentat o prezentare generală a amprentelor digitale fără contact și a explicat instrumentul NFRaCT al Institutului Național de Standarde și Tehnologie al SUA (NIST), care evaluează calitatea capturii biometrice și ar putea fi, în cele din urmă, utilizat în certificarea pentru amprentele digitale fără contact. Folosind instrumentul, investigațiile interne ale Tech5 pe 26 de dispozitive au arătat că „rate de eroare aproape de zero pot fi obținute folosind o captură cu zece degete, care ar fi tipică pentru sistemul dumneavoastră de înregistrare civilă”, a spus Parthe.

El a mai dezvăluit că FBI-ul ar putea începe să accepte amprente (fără contact) de pe dispozitive mobile până la sfârșitul anului.

Diversitatea dispozitivelor și alte provocări rămân totuși.

Laboratorul GSMA Inclusive Tech, pe care îl reprezintă Pors, oferă o platformă pentru furnizorii de servicii numită „Biometrie pentru toți” sau „B4LL”. Acest lucru ajută organizațiile să efectueze teste de soluții biometrice într-un mediu sigur, astfel încât să poată evalua afirmațiile furnizorilor și să implementeze proiecte de identitate digitală mobilă în mod eficient.

Tech5 încă lucrează la biometria irisului, spune Parthe și, ca răspuns la o întrebare a publicului, el a mai menționat că compania și industria mai largă lucrează la autentificarea descentralizată și offline pentru a proteja confidențialitatea datelor utilizatorului.

Un alt membru al publicului a întrebat cum să implice oamenii cu niveluri scăzute de alfabetizare sau dispozitive de ultimă generație, fiecare dintre acestea, spune Pors, că B4LL le abordează cu testele și resursele sale.

Înainte de încheierea segmentului, Parthe a prezis că înscrierile cu amprenta biometrică fără contact ar putea începe, eventual, până la sfârșitul acestui an pentru un program amplu care implică zeci de milioane de oameni.

Aprofundarea incluziunii financiare

În ciuda faptului că Findex din 2017 a constatat că 69% dintre oameni la nivel global sunt incluși financiar, cu 1,2 miliarde mai mult decât în ​​2011, 1,7 miliarde de oameni sunt încă excluși din sistemele financiare, potrivit Saloni Tandon, MicroSave Consulting. Sute de milioane dintre ei sunt în Africa.

Există un potențial mare pentru ca dispozitivul mobil să ajute, dar încă sunt multe de făcut pentru a rezolva această decalaj. Tandon a identificat două abordări comune; echipe de teren vizate și auto-înscriere prin mobil. Tehnologia mobilă nu este un glonț de argint pentru incluziunea financiară, subliniază Tandon, întrucât modelul asistat nu se adresează „segmentului oral” al societății, iar cel care se acționează singur nu ajută grupurile mai vulnerabile, pentru care accesul la tehnologia mobilă este în sine o barieră.

Importanța înțelegerii modului de a se implica cu persoanele needucate, nevoia de a sprijini mai bine procesele de plângere și utilizarea repetată și nevoia generală de intervenții umane personale au fost concluziile cheie din prezentare.

Anita Mittal de la Banca Mondială a prezentat apoi stiva India și sistemul său de identificare digitală Aadhaar ca un mecanism de incluziune financiară. Strategia Jan-Dhan, Aadhaar, Mobile (JAM) din India a ajutat la creșterea acoperirii conturilor bancare din țară de la 53 la 80% din 2014 până în 2017, iar plățile mobile se dublează în fiecare an.

În acest sistem, mobil Aadhaar este folosit pentru KYC, coduri QR pentru autentificare offline.

Printre aspectele cheie se numără utilitatea utilizării unui număr de telefon mobil ca adresă financiară și importanța sandbox-urilor de reglementare, care a fost o temă recurentă pe parcursul transmisiei live.

De asemenea, a fost remarcat rolul abordării parteneriatului în reducerea prețurilor datelor mobile.

„Nu puteți construi autorități de identitate care nu mai vorbesc cu operatorii de rețele mobile”, avertizează Atick.

Sandy Rheeder de la Mukuru Africa, care oferă o platformă fintech pentru consumatorii africani, spune că pentru cei excluși financiari, un profil financiar digitalizat are mai multă valoare decât un cont de tranzacție, ceea ce este adesea un pas prea departe pentru oamenii obișnuiți să facă plăți cu numerar fizic. . Această evaluare subliniază, în esență, din nou prioritizarea identității digitale față de mecanismele de plată sau conturile bancare. Acest lucru, la rândul său, necesită o integrare eficientă.

Mukuru folosește USSD ca canal de onboarding, deoarece nu prezintă bariere de intrare pe dispozitiv. Rheeder a sunat apoi la datele biometrice pentru toată porțiunea discuției de mai devreme, spunând: „În Africa Subsahariană, asta este cu adevărat ceea ce avem nevoie”.

USSD, explică ea, este un canal grozav, dar oamenii nu pot trimite documente prin intermediul acestuia. Mukuru adoptă o abordare bazată pe risc, cu cerințe scăzute pentru conturile cu o limită de 2.000 de rand pe lună (aproximativ 137 USD). Biometria selfie este folosită pentru următorul pas, un cont cu o limită de 25.000 de rand. Remitențele sunt deosebit de importante pentru a aduce exclușii Africii în sistemele financiare, explică Rheeder, deoarece primirea remitențelor este adesea prima lor tranzacție digitală.

Sharanya Thakur de la Gravity și Priyanka Patel de la Societatea de Cruce Roșie din Kenya au discutat despre parteneriatul organizației lor care oferă identitate auto-suverană (SSI) pentru distribuirea ajutorului și utilizarea unei agenții „Gardien”, Crucea Roșie din Kenya în acest caz, pentru a stoca și a împărtăși informații atunci când o tranzacție este inițiată de persoana vizată.

Acest model, sugerează ei, poate reduce colectările duplicate de date și preocupările aferente privind confidențialitatea și securitatea, făcând în același timp ID-ul digital o sursă de demnitate pentru utilizatori, în loc să îi forțeze să cedeze controlul.

Barry Cooper de la Cenfri a vorbit despre necesitatea unei conceptualizări mai fluide a identității, bazată pe acreditări și date stratificate, mai degrabă decât „instantaneul” oferit de identitatea statică. ID-urile digitale sau proxy-urile devin din ce în ce mai importante decât conturile bancare pentru incluziunea financiară, spune el, deoarece reglementările fragmentate ridică în mod continuu barierele în calea participării.

Sistemele de combatere a spălării banilor (AML) care atenuează riscul de conformare, dar nu și spălarea banilor în sine, vor cauza prejudicii semnificative vieții oamenilor fără a obține rezultatul scontat, avertizează Cooper autoritățile de reglementare.

Mark Straub de la Smile Identity, care a efectuat anul trecut 12 milioane de verificare a identității în Africa, a susținut un cadru puternic pentru parteneriatele public-privat, cu roluri clar definite.

El susține că, în timp ce guvernele sunt cele mai bine poziționate pentru a oferi cetățenilor un act de identitate de bază, sarcini precum verificarea ar trebui lăsate în sarcina furnizorilor din sectorul privat precum Smile, care pot folosi datele deținute de autoritățile naționale fără a le colecta ei înșiși. Atick a fost de acord că acest lucru ar reduce cantitatea de provocări și riscuri asumate de departamentele guvernamentale cu resurse insuficiente.

Cu doar 0,3 conturi de plăți pe cap de locuitor în Africa și nu toate cele „complet-KYC”, orice model de succes trebuie să poată fi extins rapid, ca în India.

Gillian Hammah de la Databank Group, o bancă de investiții cu sediul în Ghana, a explicat importanța mobilului în ceea ce privește aproape toate oportunitățile de investiții ale țării care se găsesc în doar două regiuni.

Cu 88 la sută din tranzacțiile digitale efectuate prin USSD în 2021, instituția arată potențialul canalului pentru telefon, dar ridică și problema accesibilității față de cerințele KYC crescute. Canalul este limitat la 15 secunde pe sesiune și nu poate fi folosit pentru a încărca documente.

Prin urmare, sunt necesare niveluri gradate de KYC, împreună cu baze de date colaborative, plafoane de taxe pentru tranzacțiile electronice, protecție mai puternică a datelor și securitate cibernetică, potrivit Hammah.

Atick afirmă că reglementări precum KYC nu sunt uneori compatibile cu situația practică de pe teren.

În parte din cauza acestor provocări și a distanței dintre mulți oameni din Ghana și instituțiile de investiții, o sumă uriașă de bani se deplasează digital în Ghana, spune Hammah, dar nu este investită.

Următorul eveniment de transmisie live ID4Africa va avea loc pe 27 aprilie și va examina „Mobile ID în economiile avansate”.

Subiecte articol

Africa | înscriere biometrică | biometrie | fără contact | identitate digitală | servicii financiare | ID4Africa | verificarea identității | KYC | biometrie mobilă | îmbarcare | Identitatea zâmbetului | TECH5

Leave a Comment

Your email address will not be published.