Compania de antrenament Enterprise VR Strivr strânge 35 de milioane de dolari pentru a ajuta la recalificarea forței de muncă

Compania de antrenament Enterprise VR Strivr strânge 35 de milioane de dolari pentru a ajuta la recalificarea forței de muncă

GamesBeat Summit 2022 revine cu cel mai mare eveniment pentru liderii din domeniul jocurilor în perioada 26-28 aprilie. Rezervă-ți locul aici!


Strivr, compania din spatele unei platforme de antrenament de realitate virtuală (VR) centrată pe întreprinderi, utilizată de nume mari precum Walmart, Verizon și Bank of America, a strâns 35 de milioane de dolari într-o extindere a rundei de finanțare din seria B de 30 de milioane de dolari anunțate anterior.

Cea mai recentă injecție de numerar vine pe fondul preocupărilor tot mai mari legate de așa-numita „mare demisie”, aproximativ 4,3 milioane de lucrători din SUA și-au părăsit locurile de muncă numai în ianuarie. Introduceți în combinație epuizarea în creștere a forței de muncă și o tendință mai amplă care vede pe nenumărați angajați să își regândească obiectivele de viață și de carieră și este clar de ce companiile pot căuta tehnologii care nu numai că ajută la atragerea de noi lucrători, dar și la păstrarea celor existenți.

„În ultimii doi ani, pandemia a limitat mulți lucrători la casele lor și a determinat companiile să concedieze sau să-și concedieze o mare parte din forța de muncă”, a declarat CEO-ul Strivr, Derek Belch, pentru VentureBeat. „Acest lucru a servit drept catalizator pentru ca oamenii să-și reevalueze obiectivele și carierele, ceea ce, combinat cu epuizarea, dorința de a plăti mai mult și lipsa de oportunități de avansare, a dus la un număr record de lucrători care renunță voluntar. Nevoile angajaților s-au schimbat, iar companiile trebuie să se adapteze.”

Dar cum, mai exact, tehnologiile imersive, cum ar fi VR, ar putea rezolva aceste probleme? În cele din urmă, totul se rezumă la auto-îmbunătățirea în ceea ce devine rapid o lume „în primul rând la distanță” – oamenii trebuie să simtă că progresează în cariera aleasă, fie că este prin perfecționare sau recalificare.

„Cu Marea Demisie care continuă – și fără semne de încetinire – antrenamentul de astăzi joacă un rol mai critic ca niciodată în reținerea și atragerea talentelor”, a explicat Belch.

Strivr în acțiune

Platforma Strivr

Fondată în 2015, Strivr oferă companiilor tot ce au nevoie pentru a oferi instruire prin VR, inclusiv software, conținut, hardware și servicii conexe, cum ar fi strategia și planificarea. Platforma combină teoria învățării, știința datelor, designul spațial, instrumentele de creație și multe altele, satisfacând nevoile specifice companiei pe dispozitive și locații, oferind în același timp analize pentru informații despre utilizare și implicare.

„În esența noastră, suntem o platformă de învățare imersivă – platforma noastră permite întreprinderilor să scaleze și să măsoare eficiența VR în căști”, a spus Belch. „Noi colaborăm cu clienții noștri pentru toate aspectele implementării, de la descoperire, planificare strategică, proiectare curriculum, producție de conținut, construirea experienței, configurare, adoptare și analiza performanței.”

Strivr: Analytics

Este demn de remarcat faptul că Strivr nu își dezvoltă propriile căști VR în interior, ci aleg să se asocieze cu furnizori terți.

De exemplu, în 2017 Walmart a anunțat că va începe instruirea angajaților în VR folosind Strivr, iar un an mai târziu, compania și-a dublat acest efort când a cumpărat 17.000 de căști Oculus Go pentru a instrui angajații de la miile sale de magazine, care a permis personalului să exerseze încărcarea Pickup Tower, o nouă opțiune de ridicare a comenzilor online, înainte de a fi instalat în magazinele sale.

De la tranșa de finanțare inițială a seriei B a Strivr în urmă cu doi ani, compania din Santa Clara, California, a acumulat o listă impresionantă de clienți noi, cum ar fi MGM Resorts și Bank of America, ultimul dintre care anul trecut a dezvăluit că va lansa cursuri VR. la aproximativ 45.000 de angajați din 4.000 de bănci din SUA Iar puterea financiară face acum eforturi suplimentare în angajamentul său nu numai față de VR, ci și față de Strivr în sine – investește direct în companie, ca parte a extinderii seriei B.

Între timp, gigantul de ospitalitate și divertisment MGM Resorts folosește Strivr pentru a pregăti angajații de la destinațiile sale din Las Vegas, Michigan și New Jersey, cu planuri de extindere a lucrurilor în viitor.

„Sperăm să extindem acest parteneriat și să folosim VR pentru a ajuta în procesul de angajare, oferind candidaților o privire directă asupra unui loc de muncă înainte de a se angaja să aplice”, a explicat Belch.

În altă parte, runda de extindere a seriei B a fost condusă de Georgian, cu investiții suplimentare de la Accenture Ventures, Workday Ventures și Gaingels.

Dezvoltarea angajaților

Există diverși jucători în sfera antrenamentului bazat pe VR, inclusiv Talespin care a strâns recent 20 de milioane de dolari și Interplay care a încheiat anul trecut o rundă de finanțare de 18 milioane de dolari. În mod colectiv, toată această activitate sugerează că există o cerere tot mai mare de VR la locul de muncă, fie că este vorba de integrarea angajaților, de instruire în domeniul sănătății și siguranței, de coaching pentru serviciul clienți sau pur și simplu de îmbunătățirea abilităților „soft” ale lucrătorilor, cum ar fi empatia.

„Ca urmare a stresului crescut din cauza pandemiei, empatia a devenit o abilitate foarte căutată – am ajutat Walmart să ofere un antrenament captivant de empatie pe care angajații lor l-au căutat în mod activ, pentru că doreau acest tip de pregătire pentru conversațiile grele cu care aveau. clienții în fiecare zi”, a spus Belch. „Și aceasta este o altă tendință pe care am văzut-o: un accent mai mare pe dezvoltarea semnificativă a angajaților – învățarea nu mai este o casetă de bifat. Este un avantaj strategic pe care mulți dintre directorii de top îl folosesc pentru a stimula angajarea și păstrarea.”

În timp ce pandemia a jucat probabil un rol major în adoptarea de către companii a VR, hype-ul tot mai mare din jurul Metaverse, condus de companii cu buzunare adânci, cum ar fi Meta, joacă și el un rol – și se pare că VR-ul găsește în sfârșit viața reală. cazuri de utilizare în afara jocurilor și cazuri de utilizare periferice „gimmicky”.

„Am asistat la o mulțime de schimbări în ultimii câțiva ani, în special odată cu pandemia de COVID care a schimbat afacerile, schimbând modul în care lucrăm și interacționăm cu ceilalți și creând o serie de provocări socio-economice majore – ca să nu mai vorbim de recentele apariția Metaversului a fost uriașă”, a adăugat Belch. „Cred că ceea ce am văzut este că VR nu mai este doar pentru cei care adoptă timpuriu. Companiile din fiecare industrie majoră integrează acum elemente imersive în programele lor de învățare în multe cazuri de utilizare noi și diferite.”

Acest lucru este evidențiat de investițiile strategice pe care Strivr le-a atras de la Bank of America, Workday Ventures și gigantul de servicii profesionale Accenture, care a achiziționat recent 60.000 de căști VR ca parte a eforturilor de integrare și formare a personalului său. Compania a spus că mii de angajați vor lucra din metaversul întreprinderii de la „etajul al N-lea” încă din prima zi.

„În campusul nostru virtual, noii angajați se alătură echipelor mici pentru a participa la activități captivante pentru a aduce mai multă claritate tipului de muncă pe care o facem, cum o facem și cum cultura noastră prinde viață zi de zi”, directorul general al Accenture Ventures. Tom Lounibos a spus lui VentureBeat. „Metaversul oferă capacitatea de a scala învățarea activă cu un nivel consistent de calitate, reținere mai profundă și satisfacție mai mare a angajaților.”

Prin aceste investiții strategice, Strivr se va alătura, de asemenea, Project Spotlight al Accenture Ventures, precum și Programul de parteneri software Workday, ceea ce înseamnă că Strivr va fi integrat în Workday Content Cloud pentru a-i oferi o legătură directă cu clienții întreprinderii ai Workday.

Cu alte 35 de milioane de dolari în bancă, Strivr este bine finanțată pentru a-și consolida afacerea, în timp ce companiile din spectrul industrial caută noi modalități de a se angaja, de a-și îmbunătăți calificarea și de a-și recalifica forța de muncă distribuită – aceasta va include extinderea ofertei de conținut prin intermediul SDK-ului său și creșterea parteneriatele sale strategice pentru a-și construi bibliotecile de conținut. În plus, compania se pregătește să aducă portalul Strivr tuturor clienților în lunile următoare, care servește drept canal central pentru urmărirea flotei de hardware, gestionarea conținutului și explorarea datelor și a analizelor.

„Metodele tradiționale de învățare și dezvoltare nu sunt suficient de eficiente, eficiente, scalabile și bazate pe date pentru nevoile întreprinderilor de astăzi și de mâine”, a menționat Belch. „Realitatea virtuală permite o experiență de „învățare prin practică”, indiferent de jobul sau conceptul sau sarcina învățată.”

Misiunea lui VentureBeat este să fie o piață digitală a orașului pentru factorii de decizie tehnici pentru a obține cunoștințe despre tehnologia transformatoare a întreprinderii și tranzacțiile. Aflați mai multe despre calitatea de membru.

Leave a Comment

Your email address will not be published.