Cum a schimbat cloud computing viitorul tehnologiei internetului

Cum a schimbat cloud computing viitorul tehnologiei internetului

Suntem încântați să aducem Transform 2022 înapoi în persoană pe 19 iulie și, practic, pe 20 – 28 iulie. Alăturați-vă liderilor de inteligență artificială și de date pentru discuții perspicace și oportunități interesante de creare de rețele. Înregistrați-vă astăzi!


Cloud computing a evoluat ca paradigmă de calcul cheie, permițând acces omniprezent la cerere la un grup partajat de resurse de calcul configurabile prin Internet.

Pe măsură ce companiile se deplasează mult mai repede în călătoria lor de transformare digitală, companiile caută modalități de a crește agilitatea, continuitatea afacerii, profitabilitatea și scalabilitatea. Tehnologia cloud computing va fi în centrul oricărei strategii pentru atingerea acestor obiective în noua normalitate.

Cloud computing este o rețea de calcul la scară largă. Rulează un software de aplicație bazat pe cloud pe servere împrăștiate pe internet.

Serviciul permite utilizatorilor să acceseze fișierele și programele stocate în cloud de oriunde, eliminând nevoia de a fi în apropierea hardware-ului fizic în orice moment. Deoarece materialul este stocat într-o rețea de computere găzduite care transportă date prin internet, cloud computing face ca documentele să fie accesibile de oriunde. Cloud computing s-a dovedit a fi benefic atât pentru persoane fizice, cât și pentru întreprinderi. Mai exact, norul ne-a schimbat și viața.

Viitorul tehnologiei cloud

Tehnologia cloud permite companiilor să se extindă și să se adapteze rapid, accelerând inovația, stimulând agilitatea afacerii, eficientizând operațiunile și reducând costurile. Acest lucru nu numai că va ajuta companiile să treacă peste criza actuală, dar ar putea contribui și la o creștere îmbunătățită, pe termen lung. Iată câteva previziuni despre modul în care cloud computing va influența viitorul.

Capacitate de stocare crescută

Astăzi, generarea de date este la cote maxime și este din ce în ce mai mare. Este dificil să păstrezi în siguranță o cantitate atât de mare de date. Majoritatea companiilor continuă să păstreze datele despre afaceri și despre clienți în centrele de date fizice.

Furnizorii de servere cloud se așteaptă să ofere centre de date suplimentare bazate pe cloud la prețuri mai mici, pe măsură ce mai multe organizații folosesc tehnologia cloud. Deoarece există atât de mulți furnizori de servicii cloud pe piață astăzi, prețurile vor fi competitive, ceea ce va ajuta companiile. Acest progres va permite stocarea perfectă a datelor fără a fi nevoie de mult spațiu fizic.

Performanță îmbunătățită la internet

IoT poate îmbunătăți calitatea și experiența utilizării internetului (internetul lucrurilor). Folosind cloud computing și IoT, datele pot fi stocate în cloud pentru referință ulterioară, analiză aprofundată și performanță îmbunătățită. Clienții și companiile doresc ca aplicațiile și serviciile să se încarce rapid și să fie de calitate excelentă. Rețeaua va avea viteze de descărcare și încărcare mai rapide ca urmare a acestui fapt.

Prioritizarea software modulară

Programele individuale devin din ce în ce mai sofisticate și mai mari; ca urmare, tehnologiile cloud computing vor necesita în cele din urmă gândire avansată a sistemului. În prezent, majoritatea software-ului de sistem necesită personalizare extinsă, ceea ce înseamnă că chiar și soluțiile de cloud computing utilizate de companii necesită personalizare extinsă în ceea ce privește funcționalitatea și securitatea. Acest nou program trebuie să fie mai ușor de utilizat și mai versatil.

Deoarece aplicațiile viitoare vor fi stocate în alte locații decât în ​​cloud, dezvoltarea software-ului poate fi vizualizată dintr-o varietate de perspective și abordări. Aceasta ar putea include diverse module, precum și servere de servicii cloud. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce costurile de software și de stocare. Înseamnă că aceste soluții software vor fi considerabil mai rapide și mai agile pe termen lung, economisind timp și bani.

IoT și cloud computing

O altă tehnologie importantă a acestui deceniu este IoT (internetul lucrurilor). Odată cu progresele în cloud computing și în analiza datelor în timp real, se schimbă mereu. Comunicarea M2M și partajarea datelor sunt două procese care au loc în același timp. Cu cloud computing, toate acestea sunt ușor de gestionat.

Servicii cloud îmbunătățite

Cloud computing oferă o varietate de servicii. Platform-as-a-service (PaaS), software-as-a-service (SaaS) și infrastructure-as-a-service (IaaS) sunt cele mai importante. Aceste servicii sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor de afaceri. Multe studii și evaluări au indicat că cloud computing va fi o tehnologie dominantă în curând, soluțiile SaaS reprezentând peste 60% din volumul de muncă.

Securitate mai bună

Datele salvate pe serverele cloud sunt în prezent securizate, dar nu în totalitate. Este posibil ca furnizorii de servicii cloud mai mici să nu poată furniza sau să înțeleagă toate garanțiile necesare pentru o protecție adecvată a datelor. Pentru a preveni atacurile cibernetice, viitoarele servicii cloud vor folosi garanții de securitate cibernetică mai bune și vor aplica practici de siguranță mai bune. Ca rezultat, companiile se vor putea concentra pe sarcini mai importante, mai degrabă decât să-și facă griji cu privire la securitatea datelor sau la tehnicile alternative de stocare a datelor.

Influența economică a cloud-ului și a tehnologiei cloud

Dacă cloud computing continuă să evolueze la ritmul actual sau mai rapid, cererea de hardware se va minimiza. Virtualizarea, cloud computing și mașinile virtuale (VM) vor fi utilizate pentru majoritatea operațiunilor și proceselor de afaceri. Ca urmare a acestei progrese, cheltuielile de instalare a infrastructurii fizice și a instalațiilor software vor fi mult reduse, rezultând o utilitate hardware mai scăzută. În plus, pe măsură ce cloud computing-ul avansează, analiza și interpretarea datelor vor deveni complet automatizate și virtualizate, eliminând necesitatea intervenției umane.

Tehnologie cloud și colaborare mai sigură

Colaborarea este o parte importantă a multor afaceri, iar cloud computing poate oferi membrilor echipei oriunde în lume o colaborare rapidă, ușoară și de încredere. Orice membru al echipei poate accesa oricând fișierele din cloud pentru a revizui, actualiza sau primi feedback.

Concluzie

Multe servicii de internet sunt acum bazate pe cloud, iar infrastructura fizică nu va reuși să sprijine companiile mari. Inovația în afaceri se bazează în mare măsură pe cloud computing. Tehnologia cloud permite noi moduri de lucru, operare și conducere a unei afaceri datorită agilității și adaptabilității sale. Asigurați-vă că compania dvs. este pregătită pentru această schimbare, deoarece tehnologia cloud computing continuă să câștige acțiune în industriile din întreaga lume.

Roshna R este un analist de marketing digital la InfinCE.

Factorii de decizie de date

Bun venit în comunitatea VentureBeat!

DataDecisionMakers este locul în care experții, inclusiv oamenii tehnici care lucrează cu datele, pot împărtăși informații și inovații legate de date.

Dacă doriți să citiți despre idei de ultimă oră și informații actualizate, cele mai bune practici și viitorul tehnologiei datelor și datelor, alăturați-vă nouă la DataDecisionMakers.

S-ar putea chiar să vă gândiți să contribuiți cu un articol propriu!

Citiți mai multe de la DataDecisionMakers

Leave a Comment

Your email address will not be published.