Google Meet on mobile, lead image.

Cum să utilizați Google Meet pe un dispozitiv mobil

Puteți folosi Google Meet pentru întâlniri virtuale pe un telefon sau pe o tabletă. Consultați această prezentare pentru a vedea cum funcționează.

g-stockstudio | Credit: Getty Images/iStockphoto

Pe lângă utilizarea Google Meet pentru conferințe video pe computer, puteți folosi aplicația mobilă pentru a participa la întâlniri prin telefon sau tabletă. Cu aplicația Google Meet pentru iOS/iPadOS sau Android, puteți programa o întâlnire, puteți începe o întâlnire instantanee sau vă puteți alătura unei întâlniri printr-un cod. După începerea întâlnirii, puteți să vă partajați ecranul, să afișați subtitrări și să discutați cu alți participanți.

VEDEA: Google Workspace vs. Microsoft 365: o analiză alăturată cu listă de verificare (TechRepublic Premium)

Dacă nu aveți deja Google Meet pe dispozitivul mobil, descărcați-l pentru un iPhone sau iPad din App Store Apple și pentru un dispozitiv Android de pe Google Play. Porniți aplicația și acordați-i permisiunile necesare pentru camera și microfonul dvs. Confirmați contul pe care doriți să îl utilizați dacă vi se solicită.

Ecranul principal vă oferă două opțiuni: New Meeting și Join With A Code. Să ne uităm mai întâi la crearea unei noi întâlniri. Atingeți butonul pentru Noua întâlnire. Pentru a programa o întâlnire, atingeți linkul pentru Programare în Google Calendar (Figura A).

Figura A

Programarea unei întâlniri.

În Google Calendar, atingeți ziua în care doriți să programați întâlnirea și completați toate detaliile întâlnirii, inclusiv numele, persoanele pe care doriți să le invitați, locația și descrierea (Figura B).

Figura B

Completarea detaliilor întâlnirii.

Din Google Calendar, puteți să glisați și să plasați o întâlnire și să o poziționați la o altă dată și oră dacă doriți să o modificați. Invitații vor fi informați prin e-mail cu privire la modificarea programului. Când ați terminat, atingeți Salvare (Figura C).

Figura C

Utilizarea Calendarului pentru programare.

Când vine ziua și ora întâlnirii, deschideți aplicația Google Meet și atingeți numele întâlnirii. Apoi atingeți Alăturați-vă pentru a începe (Figura D).

Figura D

Atingeți Alăturați-vă pentru a începe întâlnirea.

Pentru a începe o întâlnire instantanee, atingeți butonul Întâlnire nouă și apoi selectați Începeți o întâlnire instantanee. În ecranul întâlnirii, atingeți butonul pentru Partajare invitație și apoi selectați persoanele și metodele pe care doriți să le utilizați pentru a invita alții (Figura E).

Figura E

Distribuiți invitația.

Alternativ, dacă altcineva începe întâlnirea, ar fi trebuit să fi primit o invitație sau cel puțin un cod pentru a te alătura. Oricum, dați clic pe link sau introduceți codul pentru a participa la întâlnire (Figura F).

Figura F

Faceți clic pe link sau introduceți codul pentru a participa la întâlnire.

După ce întâlnirea a început și toți participanții s-au alăturat, puteți utiliza comenzile din aplicația mobilă pentru a activa anumite funcții cheie. Atingeți pictograma cu trei puncte din partea de jos a ecranului. Dacă sunteți gazda întâlnirii, veți vedea o varietate de opțiuni (Figura G).

Figura G

Opțiuni pentru gazda întâlnirii.

  • Atingeți Adăugați alții pentru a invita alte persoane la întâlnire.
  • Atingeți Mesaje în apel pentru a trimite un mesaj altor persoane aflate în apel.
  • Atingeți Partajați ecranul pentru a transmite întregul ecran celorlalți din întâlnire.
  • Atingeți Afișare subtitrări pentru a afișa subtitrări text pentru vorbire de la oricine din întâlnire.
  • Atingeți Raportați o problemă pentru a raporta la Google orice probleme tehnice cu apelul sau aplicația.
  • Atinge Raportează abuz pentru a raporta orice persoană nedorită sau perturbatoare care s-a alăturat întâlnirii fără permisiunea ta.
  • Atingeți Comenzi gazdă pentru a gestiona dacă alte persoane din întâlnire își pot partaja ecranul, trimite mesaje și își pot activa microfonul și videoclipul.
  • În cele din urmă, atingeți Setări pentru a controla videoclipul în condiții de lumină scăzută și pentru a activa sau dezactiva subtitrările live.

Leave a Comment

Your email address will not be published.