fish swim across the screen in a TV underwater

De ce pătrunderea în CTV din America Latină începe cu mobil

peștii înoată pe ecran într-un televizor sub apă

Platforma de marketing mobil numită DigitalReef este nouă ca nume, dar nu în construcție.

Trei platforme de date din emisfera vestică – FlowSense în Brazilia, IMOX în SUA și compania nord-americană Imagination Unwired (care include compania braziliană Mob Target) – colaborau pe piața din America Latină (LATAM) într-o fraternitate a pantalonilor de călătorie. .

În iunie 2021, co-fondatorul Imagination Unwired, Maurizio Angelone, a făcut chemarea „să-și unească forțele”, iar trio-ul s-a transformat împreună pentru a deveni DigitalReef.

Sub noul său nume, compania combinată pretinde că ajunge la 70% dintre utilizatorii de telefonie mobilă din LATAM.

Marți, DigitalReef a achiziționat platforma nord-americană de televiziune conectată Column6 pentru a adăuga CTV la oferta sa. Compania a refuzat să împărtășească prețul unei tranzacții.

De la rebrand-ul de anul trecut, DigitalReef și-a integrat tehnologia, inclusiv software-ul de monetizare de marketing DR-ONE, pe care l-a lansat luna trecută. Pentru a ajuta clienții de publicare să monetizeze, DigitalReef se bazează pe date de la prima parte de la 400 de milioane de utilizatori înregistrați și 200 de milioane de utilizatori activi, a declarat Angelone pentru AdExchanger. Obține aceste date prin intermediul SDK-urilor de pe dispozitivele mobile ale partenerilor săi de transport, pe care apoi le adună pentru a crea segmente de audiență care ghidează achizițiile media digitale.

Tehnologia DigitalReef utilizează, de asemenea, datele despre audiență pentru a oferi editorilor o mai bună înțelegere a audienței lor prin „analiza abandonului, gestionarea călătoriei utilizatorilor și analiza clicurilor”, a spus el. În comparație cu acum cinci ani, editorii își schimbă puternic atenția de la fuziuni și achiziții către o „atenție acordată reținerii, angajamentului și înțelegerii consumatorilor”.

Odată cu achiziția, ambiția companiei nu este doar să se extindă în America de Nord, ci și să intre într-un nou spațiu, CTV, care devine dominant în LATAM, a spus Angelone. Pentru referință, cheltuielile programatice CTV în regiune au explodat cu peste 400% în cursul anului trecut.

Spațiul CTV este „super fierbinte”, a spus Angelone, ceea ce face din această achiziție un „pas major înainte” pentru companie, care lucrează în prezent cu aproximativ 3.000 de editori și operatori de telefonie mobilă.

Column6, fondată în 2018, este un server publicitar CTV și SSP care lucrează în principal cu editorii de aplicații printr-o combinație de vânzări de servicii programate și gestionate în America de Nord, inclusiv LATAM. Compania a făcut o întâlnire cu DigitalReef pe piețele din America de Sud și s-a căsătorit rapid datorită obiectivelor lor comune de a sprijini creșterea streaming-ului în LATAM.

„Ca o organizație axată pe editori, căutăm mereu [more] oportunități de inventar, iar DigitalReef are o prezență puternică de vânzări și [extensive] relațiile din America Latină”, a declarat CEO-ul Column6, Mark Yackanich, pentru AdExchanger. În tandem, cei doi sunt într-o poziție bună pentru a ajuta la consolidarea „aprovizionării ecosistemului media de streaming” în LATAM, a spus el.

Fuziunea este un pas logic următor deoarece, potrivit lui Angelone de la DigitalReef, smartphone-urile sunt „punctul de intrare pentru consumul de conținut” în regiunea LATAM.

Pornirea mobilului

Smartphone-urile sunt peste tot. Însă în America de Sud, dispozitivele mobile sunt principala destinație pentru divertisment.

Majoritatea generațiilor tinere din regiune „nu au televizor sau PC [desktop]”, a spus Angelone – dar au smartphone-uri. Acesta este motivul pentru care modelul de afaceri al DigitalReef s-a centrat în primul rând pe mobil.

În timp ce dispozitivele mobile sunt „primul ecran” în LATAM când vine vorba de consumul media, se așteaptă ca acest lucru să se schimbe – rapid. „Regiunea a depășit Statele Unite [pace] de a pune televizoare conectate pe perete”, a adăugat el.

Așadar, pe măsură ce CTV proliferează în regiune, DigitalReef intenționează să includă CTV în strategia sa mobilă. Cele două medii folosesc aceeași „mișcare de pitch” necesară pentru a sprijini atât editorii, cât și aplicațiile din America de Sud, a spus Yackanich.

DigitalReef își va folosi experiența în dezvoltarea de software de marketing mobil pentru a implementa aceleași „instrumente și capabilități” pentru direcționarea mobilă în CTV.

Deși mobilul și CTV sunt medii tehnologice foarte diferite din punct de vedere structural, ele se confruntă cu multe aceleași probleme, a spus Yackanich. „Provocările gestionării podului și frecvenței în CTV există și în vizualizarea over-the-top (OTT) pe dispozitive mobile”, oferind managementului fluxului multe în comun între ambele medii.

„DigitalReef are acces la dispozitive portabile [devices] – și mulți dintre ei – deci [implementing] o combinație de vânzări de servicii programate și gestionate [in CTV] este cel mai eficient mod de a umple [those gaps] în inventar”, a spus el.

„Cu această înțelegere, cred că ar trebui să fie ușor”, a adăugat el.

DigitalReef nu a împărtășit proiecții concrete privind publicul combinat sau suprapunerea clienților. Următorul pas este capturarea „fructului lent” al integrării tehnologiei, clienților și personalului celor două companii, a spus Angelone. De asemenea, intenționează să integreze mai mulți clienți din partea de cumpărare și vânzare, oferind soluții CTV pentru LATAM, pe măsură ce numărul de spectatori crește.

Leave a Comment

Your email address will not be published.