Hyundai alege tehnologia cuantică a IonQ pentru a îmbunătăți capacitățile de recunoaștere a obiectelor vehiculelor sale

Hyundai alege tehnologia cuantică a IonQ pentru a îmbunătăți capacitățile de recunoaștere a obiectelor vehiculelor sale

IonQ a anunțat extinderea relației sale cu producătorul de automobile Hyundai, care va pune în aplicare tehnologia sa de calcul cuantic pentru a permite vehiculelor Hyundai să recunoască mai bine obiectele din lumea reală.

Această nouă colaborare se bazează pe o relație existentă care a început la începutul acestui an, în care tehnologia cuantică a lui IonQ a fost utilizată pentru a îmbunătăți eficiența și rentabilitatea bateriilor pentru vehiculele electrice (EV) Hyundai.

Companiile speră că aplicarea învățării automate cuantice la sistemele de viziune computerizată în interiorul vehiculelor va permite atât vehiculelor automate, cât și controlate de om să recunoască mai bine obiectele de pe drum și de lângă acesta, din motive de siguranță și conducere autonomă. Cei doi susțin că au clasificat deja 43 de tipuri diferite de semne rutiere pentru recunoaștere folosind tehnologia de învățare automată cuantică.

Mai multe: Ce este învățarea automată? Tot ce trebuie să știi

Următoarea fază a colaborării se va concentra pe aducerea îmbunătățirilor viziunii computerizate bazate pe cuanți în mediul de testare real al Hyundai, într-un efort de a simula diferite scenarii practice de conducere. Companiile par să spere că această fază va arăta cum aplicarea învățării automate cuantice la sistemele de viziune computerizată poate aduce beneficii atât șoferilor, cât și vehiculelor automate.

Privind mai departe, perechea se așteaptă să aplice procesarea cuantică în sarcina de a ajuta sistemele Hyundai să recunoască o varietate mai mare de obiecte 3D și pericole potențiale, inclusiv noi tipuri de semne rutiere, pietoni și bicicliști.

Mai multe: Calculatoare cuantice: opt moduri în care calculul cuantic va schimba lumea

Peter Chapman, președinte și CEO al IonQ, a declarat că „de la parteneriatul în cercetarea bateriilor pentru vehicule electrice până la clasificarea imaginilor și cercetarea de detectare a obiectelor pentru conducerea automată, ne așteptăm să vedem computerele cuantice să devină o parte și mai integrantă în dezvoltarea de soluții noi de transport”.

IonQ intenționează să folosească computerul său cuantic Aria pentru această ultimă sarcină, un sistem cu 20 de qubiți algoritmici pe care îl numește „cel mai puternic computer cuantic din industrie, bazat pe benchmark-uri standard orientate către aplicații”.

Mai multe: IonQ face echipă cu Departamentul de Energie al SUA pentru a produce qubiți interni de bariu pentru calculul cuantic

Leave a Comment

Your email address will not be published.