Intel, FiVerity, Fortanix Luptă împotriva fraudei digitale

Intel, FiVerity, Fortanix Luptă împotriva fraudei digitale

Platforma de prevenire a fraudelor digitale FiVerity, compania de securitate multi-cloud Fortanix și Intel au făcut echipă pentru a ajuta companiile de servicii financiare să lupte împotriva fraudei de identitate digitală prin calcul confidențial, potrivit unui comunicat de presă comun de marți (19 aprilie).

Prin parteneriat, FiVerity va folosi tehnologia de confidențialitate a datelor la bănci și instituții financiare pentru a oferi control asupra informațiilor lor de identificare personală (PII). Calculul confidențial criptează datele utilizate în timpul procesării sau al rulării.

„Computingul confidențial este o inițiativă care necesită lideri din industriile hardware și software pentru a avea succes”, a declarat Mike Blalock, director general, industria serviciilor financiare la Intel, în comunicat.

FiVerity se bazează pe Intel Software Guard Extensions pentru a proteja datele clienților și pentru a controla cine le poate accesa. Fortanix permite apoi platformei FiVerity să ruleze în medii de calcul confidențiale, verifică integritatea acestor medii și gestionează ciclul de viață al aplicației SGX.

„Cu Fortanix, FiVerity a reușit să încorporeze rapid computerul confidențial în platforma sa pentru a proteja în continuare identitățile clienților”, a declarat Ambuj Kumar, CEO Fortanix, în comunicatul de presă comun. „Credem că detectarea fraudelor digitale este o provocare deosebit de importantă și oportună pentru industrie, care poate fi abordată cu această tehnologie.”

Greg Woolf, CEO și fondator al FiVerity, spune că alte industrii vor servi drept model.

„Credem că succesul computerului confidențial în industrii precum asistența medicală poate fi replicat cu succes, protejând informațiile private, permițând în același timp detectarea și prevenirea fraudelor digitale îmbunătățite”, a spus el.

Legate de: Visa spune că va lua noi măsuri pentru a combate criminalitatea cibernetică

Anterior, Visa a scris pe un blog că plățile digitale au devenit mai importante, cu un nivel de fiabilitate și viteză, astfel încât compania și-a asumat mai multă responsabilitate de a lupta împotriva fraudei și de a menține tranzacțiile în siguranță.

Visa scrie că întreprinde noi acțiuni împotriva criminalității cibernetice, inclusiv o abordare în două direcții care protejează activele Visa și oferă clienților și partenerilor diverse straturi de „apărare și ofensă proactivă”. Compania spune că lucrează cu peste 1.000 de specialiști în securitate cibernetică, folosind petaocteți de date, permițându-le să protejeze rețeaua de malware, atacuri zero-day și alte amenințări.

———————————

DATE NOI PYMNTS: STUDIUL DE INOVAȚIE ÎN VIITORUL AFACERILOR PAYABLES – APRILIE 2022

Plastiq - Viitorul inovației pentru plățile de afaceri: cum pot transforma noile opțiuni de plată B2B back office-ul IMM - aprilie 2022 - Aflați cum soluțiile de plată all-in-one pot ajuta companiile să eficientizeze tranzacțiile B2B și să elimine fricțiunile de gestionare a AP și AR

Despre: În timp ce peste jumătate dintre IMM-uri cred că o platformă de plată all-in-one le poate economisi timp și îmbunătăți vizibilitatea asupra fluxurilor de numerar, 56% cred că soluția ar putea fi dificil de integrat cu sistemele AP și AR existente. The Future Of Business Payables Innovation Report, o colaborare PYMNTS și Plastiq, a chestionat 500 de IMM-uri cu venituri între 500.000 și 100 de milioane de dolari pentru a explora modul în care soluțiile all-in-one pot depăși așteptările IMM-urilor și pot ajuta afacerile lor în viitor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.