Jiu Jitsu training

Internetul îl critică pe soț pentru că „ajută financiar” hobby-ul scump al soției

Internetul a reproșat un bărbat pentru că și-a „fișat din punct de vedere financiar” soția dintr-un hobby care îi place, pentru că el crede că este prea „scump”.

Într-o postare virală publicată pe forumul popular „AmITheA**hole” de la Reddit, o femeie sub numele de utilizator u/kacrats a explicat comunității partea ei a poveștii. Până acum, postarea are peste 7.000 de voturi pozitive și 1.000 de comentarii.

Pentru a completa cititorii, utilizatorul Reddit a explicat cum au conturi bancare comune. De când a avut al treilea copil, Redditor lucrează acum ca angajată PRN, ceea ce înseamnă că lucrează „la nevoie”. Ea nu câștigă mulți bani, deoarece a luat poziția PRN pentru a rămâne acasă cu copiii ei și pentru a evita costurile de îngrijire a copiilor. De când și-a început afacerea de succes pe eBay, el a deschis un nou cont la care soția sa nu are acces.

„Folosește acei bani pentru orice dorește. Ne gestionez finanțele, bugetul și ne plătesc toate facturile. Nu am un cont personal separat, așa că toți banii „mei” sunt turnați în conturile noastre mutuale și el poate vedea toți. din cheltuielile mele”, a spus ea.

Ea a mai declarat că nu are alte datorii decât un credit ipotecar și împrumuturi pentru studenți.

Într-un interviu cu expertul financiar Suze Orman, ea a explicat că ea recomandă cuplurilor să aibă trei conturi bancare: câte unul pentru fiecare parte, plus un cont comun pentru cheltuielile comune.

Postat pe forumul „AmITheA**hole” de la Reddit, internetul a reproșat un soț pentru că „a depășit” hobby-ul soției, deoarece este prea scump.
Miljan Živković/iStock/Getty Images Plus

Posterul original a explicat cum iubește jiu jitsu și îi place să concureze în multe competiții. Ea a recunoscut că hobby-ul ei ar putea fi considerat unul scump; costurile pentru un turneu recent s-au rotunjit la aproximativ 600 USD. Dar ea a adăugat că rareori își cheltuiește banii pe alte lucruri.

„Întotdeauna am clarificat cu el că voi face un anumit turneu înainte să mă înscriu și apoi includ taxele în buget, asta nu a fost diferit”, a spus ea, „Mi-a trimis un mesaj în timp ce eram la serviciu ieri spunând , „Nu sunt foarte mulțumit de cheltuielile tale excesive recent. Cred că ar trebui să-ți faci propriul cont cu o indemnizație pentru a plăti pentru aceste lucruri.”

Ea a asigurat comunitatea AITA că nu cheltuiește suficient pentru a-și depăși bugetul. Cu toate acestea, soțul ei și-a cumpărat o mașină nouă cu banii de afaceri.

„Simt că încearcă să mă controleze și să mă scoată financiar din hobby-ul meu pe care știe că îl iubesc”, a scris ea.

Utilizatorul Reddit a explicat că și-ar putea acorda alocația, dar din moment ce nu face suma pe care a făcut-o cândva, i-ar lua mai mult să economisească pentru turnee. Deoarece hobby-ul ei nu este nou și nu a fost o problemă, ea a spus că trebuie să „se bazeze financiar” pe soțul ei.

„Poate cheltui bani pe orice dorește (cum ar fi o mașină) fără nicio supraveghere sau responsabilitate, deoarece are magazinul lui eBay pe care îl câștigă? bani din fiecare lună (nu îmi spune niciodată, dar aș spune că este probabil aproximativ 1000 USD/lună) ,” ea a scris.

Între cei doi a început o ceartă. El a susținut că, din moment ce el nu depinde de banii ei pentru hobby-urile lui, ea nu ar trebui să depindă de el financiar.

Comentatorii s-au grăbit să-și împărtășească opiniile.

„NTA. Mi-ar plăcea să-l întorc la munca cu normă întreagă și el poate începe să contribuie la grădiniță pentru copii dacă brusc crede că calitatea vieții tale ar trebui să scadă odată cu veniturile tale”, a primit comentariul de top cu 21.000 de uvoturi.

„Contribuția ta la gospodărie este mult mai mult decât doar dolari și cenți, dar dacă el încearcă să se descurce cu cifrele brute, s*** nu merge bine și trebuie să te protejezi. Cu excepția cazului în care slujba lui de zi cu zi îi permite să facă să-și desfășoare afacerea pe eBay în timpul orelor de lucru, agitația lui o costă pe familia ta, așa că nu poate pretinde că este a lui de păstrat”, au continuat aceștia.

“NTA. Mi se pare că el face demersuri pentru a pleca și probabil că ar trebui și tu. El și-a separat deja finanțele de ale tale și te mai taie de la orice venit”, a exclamat u/errerr.

“NTA. Dar soțul tău ascunde ceva”, a spus u/LavenderGooms_, “Nu am idee ce și nu am de gând să speculez. Dar ca el să-și schimbe brusc atitudinea și să decidă unilateral că voi doi ar trebui să aveți finanțe separate. Există întotdeauna un motiv pentru comportamentul cuiva.”

Newsweek a contactat u/kacrats pentru comentarii.

Leave a Comment

Your email address will not be published.