Iron Ox perturbă agricultura cu roboți și AI

Iron Ox perturbă agricultura cu roboți și AI

Agricultura poate hrăni lumea, dar contribuie și la încălzirea globală. Producția agricolă folosește aproximativ 70% din apa dulce de pe Pământ și reprezintă aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră. Dar nu trebuie. Agricultura se mută înăuntru, iar fermierii nu mai sunt exact ceea ce erau înainte. Noile forme de agricultură, noile tehnologii și noi companii ecologizează verdeața.

Luați de exemplu Grover și Phil. Sunt roboți autonomi – sau fermieri ai viitorului, care lucrează la Iron Ox, un start-up de tehnologie agricolă în vârstă de 6 ani, din Silicon Valley. Crește produse în sere cu lumină naturală, cu scopul de a descentraliza agricultura pentru a cultiva culturi mai aproape de consumatori într-un mod mai durabil.

„Avem diferiți roboți care îngrijesc plantele, le verifică, caută probleme și ajustează cantitatea de nutrienți pe care o primește, cantitatea de apă pe care o primește”, a explicat Brandon Alexander. CEO al Iron Ox.

Robot lucrează la Iron Ox, o întreprindere de agricultură curată din Silicon Valley.

CNBC

Metoda lui Iron Ox este în contrast direct cu ceea ce Alexander, care a crescut într-o fermă din Texas, numește abordarea „spray and pray” a agriculturii, unde mai multe substanțe chimice creează mai multă cantitate în detrimentul calității. Cultivarea în interior permite fermierilor să cultive orice cultură în orice moment, indiferent de climă și de schimbările climatice. De asemenea, folosește hidroponie, cultivând culturi fără sol, astfel încât apa să ajungă direct la rădăcini.

„O mare parte din apă din agricultura de câmp este doar spălată și nu ajunge niciodată la plantă. Și când 70% din apa ta proaspătă intră în acea agricultură și doar 10% din aceasta ajunge efectiv la plante. Doar generează mult de deșeuri”, a spus el.

Iron Ox nu se consideră „agricultura verticală”, care este un alt tip de tehnologie concepută pentru a limita gazele cu efect de seră prin creșterea în spații mai mici. Deși există cu siguranță concurență în spațiul agriculturii curate, Alexander spune că o salută.

„În spațiul agricol de interior astăzi, chiar și cu toate investițiile în acesta, sincer, aceste investiții sunt o picătură în găleată în ceea ce privește potențialul spațiului. Mâncarea făcută corect are capacitatea de a ajunge la mai mulți oameni decât primele cinci companii de tehnologie. combinate”, a adăugat el.

Iron Ox se extinde acum în Texas, chiar în afara Austin. Vinde retailerilor, cum ar fi Whole Foods, precum și restaurantelor locale. Alexander spune că compania va produce de aproximativ 100 de ori mai multe produse în următoarele 18 luni decât produce în prezent.

Compania este susținută de Bill Gates Breakthrough Energy Ventures, Crosslink Ventures, R7 Partners, Eniac Ventures, Pathbreaker și i/o Ventures și Amplify Ventures. Finanțare totală până în prezent: 98 milioane USD.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.