Maxis și HPE fac echipă pentru a oferi primele soluții Edge Computing cu acces multiplu din Malaezia

Maxis și HPE fac echipă pentru a oferi primele soluții Edge Computing cu acces multiplu din Malaezia

Maxis a încheiat un parteneriat cu Hewlett Packard Enterprise (HPE) pentru a fi primul care oferă soluții Multi-Acces Edge Computing (MEC) pentru întreprinderile din Malaezia. Soluția digitală permite un timp de răspuns de calcul de o milisecundă cu datele procesate și stocate la marginea rețelei, ceea ce aduce resursele cloud mai aproape de utilizatorul final.

Edge computing reduce nevoia de a transfera cantități masive de date către un centru de date îndepărtat, pe măsură ce informațiile sunt procesate și stocate mai aproape de sursă. Se realizează printr-o rețea de acces de mare viteză securizată și fiabilă, cum ar fi fixă, 4G, 5G și WiFi. După cum este ilustrat de Maxis, soluția MEC permite o latență ultra-scăzută în răspunsul cu o singură cifră în milisecundă în loc de timpul de răspuns obișnuit de două cifre în milisecundă cu un centru de date.

Oferta cu latență redusă face ca MEC să fie atractiv pentru companiile care necesită aplicații de vârf critice în timp, cum ar fi analiza datelor, inteligența artificială (AI), automatizarea și învățarea automată. Soluția promite să ofere eficiență și acuratețe semnificativ îmbunătățite în timp real, minimizând în același timp costurile de conectivitate și stocare a datelor.

În acest moment, Maxis dezvoltă o serie de cazuri de utilizare de probă MEC care se bazează pe tehnologiile Maxis Programable Network (MPN), cloud, IoT și soluții inteligente. Unele dintre cazurile de utilizare potențiale pentru MEC includ Supravegherea inteligentă pentru camere de securitate video de înaltă definiție (HD) și dispozitive purtabile care necesită analize în timp real, recunoaștere facială și a obiectelor și soluții de realitate augmentată/realitate virtuală (AR/VR) cu analiză video pentru îmbunătățirea controlul calității și operațiunilor. Soluția MEC poate activa, de asemenea, sisteme de patrulare a dronelor de 24 de ore, conduse de AI, cu camere termice cu infraroșu (IR) îmbunătățite.

Aceste teste MEC sunt alimentate de platforma HPE și Saguna vEdge+ cu arhitectură de microservicii foarte integrată și tehnologii avansate de accelerare a procesării datelor, care acceptă tehnologii de acces multiple pentru rețele eterogene, inclusiv 4G, 5G și WiFi.

Paul McManus, directorul Maxis Enterprise Business Officer, a declarat: „Prin puterea puternică a digitalizării, întreprinderile trebuie să fie capabile să genereze mai rapid informații din date pentru a lua decizii critice într-un mediu de operare extrem de competitiv. În calitate de furnizor principal de soluții convergente din țară, suntem încântați să fim primii care a adus MEC în Malaezia pentru a oferi clienților noștri întreprinderi Rangkaian tehnologii de ultimă generație, îmbunătățind în același timp capacitățile noastre de a oferi o infrastructură de rețea sigură, rentabilă și la cerere. pentru afaceri de toate dimensiunile.”

Comentând despre colaborare, directorul general al HPE Malaysia, Robert Lye, a declarat: „HPE este foarte încântat să poată începe această colaborare cu Maxis pentru a depăși granițele conectivității digitale în țară. Sperăm că acest lucru va declanșa adoptarea unei tehnologii inovatoare de vârf în Malaezia. MEC este un serviciu de întreprindere diferențiat, de mare valoare și așteptăm cu nerăbdare ca multe întreprinderi să vină să îmbrățișeze posibilitățile și avantajele pe care MEC le poate oferi.”

Maxis invită toate companiile și dezvoltatorii să experimenteze posibilele cazuri de utilizare ale MEC. Puteți afla mai multe despre oferta lor de edge computing aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.