Muzicalul „Octet” pentru dependența de internet vine la Berkeley Rep

Muzicalul „Octet” pentru dependența de internet vine la Berkeley Rep

Opt oameni se întâlnesc pentru a-și împărtăși poveștile și pentru a-și ridica vocea în cântec. Sunt un fel de grup în 12 pași, dar dependența pe care doresc să o elimine este internetul.

Indiferent dacă își verifică obsesiv mențiunile pe rețelele sociale, joacă „Candy Crush” sau folosesc aplicații de întâlniri, se trezesc pierzându-se online.

Aceasta este premisa de bază a „Octet”, muzical fermecator al corului de cameră de Dave Malloy, care a debutat pe Coasta de Vest la Berkeley Repertory Theatre.

„Lucream la o piesă despre taoism, iar piesa aceea nu s-a unit niciodată în nimic”, își amintește Malloy. „Taoismul are acest principiu central conform căruia argumentarea în sine este un fel de exercițiu inutil, pentru că, dacă ceva este în mod evident corect, nu ar fi nevoie să ne certăm. Așa că mă gândeam la asta și la felul în care oamenii se ceartă între ei online și la felul în care discursul se dezvăluie online. Și s-a transformat în acest articol mai amplu despre chestii online în general.”

„De obicei fac teatru despre ceva de care sunt deja obsedat”, adaugă el, „și am văzut că propriile mele tendințe pe internet ajung în locuri obsesive și care provoacă dependență. Deci a fost ca, poate ar trebui să mă uit la asta.”

„Octet” a avut premiera în 2019 la New York’s Signature Theatre Company, unde Malloy este dramaturg în rezidență. Regizat de Annie Tippe, producția lui Berkeley Rep include șapte din opt din distribuția originală.

„Am făcut câteva revizuiri foarte mici ici și colo, doar câteva lucruri muzicale care mă deranjau și există câteva mici ajustări care l-au făcut după COVID, niște replici care s-au simțit atât de deplasate după ce tocmai am experimentat ultimii doi ani”, spune Malloy. „Cred că a face de fapt o lucrare despre timpul petrecut pe ecran în timpul COVID ar fi doar o piesă complet diferită. A fost o schimbare atât de cataclismică. Deci este încă o piesă care a fost scrisă înainte de acele vremuri, dar există doar câteva mici schimbări care o reflectă.”

Acum cu sediul în Brooklyn, Malloy și-a început cariera în zona Bay, creând și cântând în spectacole cu Banana Bag & Bodice în San Francisco și Berkeley („Sandwich”, „Gulag Ha Ha”, „The Sewers”) și cu Ten Red Hen. în magazinul de metale din Berkeley’s Willard Middle School („(The 99-cent) Miss Saigon”, „Clown Bible”).

„Beowulf — A Thousand Years of Baggage”, „melodia” lui cu BB&B și Shotgun Players, a câștigat premiul Glickman pentru cea mai bună piesă pentru premieră în Bay Area în 2008 și a continuat să alerge la New York, care i-a ajutat să-și lanseze cariera acolo. .

El și colaboratorul „Beowulf” Jason Craig s-au întors la Shotgun în 2011 cu „Beardo”, un cântec despre Rasputin. „Ghost Quartet” al lui Malloy, care a început în noul incubator de lucrări al lui Berkeley Rep, Ground Floor, a jucat la Curran Theatre din San Francisco în 2015.

În 2016, Malloy și-a făcut debutul pe Broadway cu „Natasha, Pierre & the Great Comet of 1812”, o operă electropop bazată pe o secțiune din „War and Peace”, care a fost nominalizată la 12 premii Tony și a câștigat două, pentru iluminat. și decor.

De asemenea, s-a încheiat cu controverse, când producătorii au încercat să revitalizeze vânzările de bilete înlocuind veteranul „Hamilton” Okieriete Onaodowan cu Mandy Patinkin în frunte, care fusese inițial interpretată de Malloy, și pe Broadway de Josh Groban. Înlocuirea bruscă a unui actor de culoare cu o stea albă a stârnit critici pe rețelele de socializare, Patinkin s-a retras, iar Malloy a ajuns din nou în rol.

Această experiență a avut, de asemenea, o influență asupra „Octet” și a descrierii discursului de pe internet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.