Oak Ridge National Lab se transformă în cloud pentru a satisface cerințele de calcul de înaltă performanță

Oak Ridge National Lab se transformă în cloud pentru a satisface cerințele de calcul de înaltă performanță

Scris de Dave Nyczepir

Laboratorul Național Oak Ridge intenționează să utilizeze prima platformă de calcul de înaltă performanță pentru a obține o autorizație FedRAMP Moderate de funcționare pentru a satisface cererea crescândă a cercetătorilor pentru puterea sa de calcul.

ORNL este primul client post-autorizare al platformei Rescale ScaleX Government și va folosi mediul securizat pentru a-și scala rapid capacitatea de a găzdui cercetătorii care execută simulări sensibile.

Laboratorul Național de Energie Regenerabilă a sponsorizat autorizația de funcționare a Programului Federal de Management al Riscurilor și Autorizării (FedRAMP) de la Rescale, pe care agențiile – în special cele care rulează grupuri de supercalculatoare numite computere de înaltă performanță (HPC) – le pot reutiliza acum pentru a eficientiza achizițiile.

Cercetătorii rezervă accesul la supercomputer NSF cu luni înainte și au adesea mai multe cerințe ad-hoc pentru simulările lor, astfel încât platforma Rescale le oferă flexibilitate pentru a calcula în cloud și a partaja seturi de date și algoritmi între agenții, rămânând în același timp conform FedRAMP.

ORNL avea nevoie de ScaleX Government din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare care l-au lăsat să aștepte pe hardware de supercomputer, dar va profita și de capacitatea multi-cloud, a declarat Ernest de Leon, director de securitate cibernetică la Rescale, pentru FedScoop.

Majoritatea agențiilor nu au două sau trei clustere HPC în standby în cazul în care ceva nu merge bine cu unul, astfel încât Rescale permite utilizarea mai multor furnizori de cloud – Amazon Web Services și Microsoft Azure în cazul ORNL.

„Dacă a existat o problemă de capacitate sau un fel de problemă operațională care i-a împiedicat să ruleze sarcini de lucru în AWS, le-ar putea rula în Azure și invers”, a spus de Leon.

Guvernul ScaleX funcționează, de asemenea, ca un mediu securizat privind reglementările internaționale privind traficul de arme (ITAR) în cazul în care agențiile trebuie să ruleze coduri și software în regiunile SUA doar pentru a îndeplini aceste cerințe. Platforma poate gestiona sarcini de lucru cu CPU și memorie mare legate de codurile aeronautice pentru ORNL, dar laboratorul avea nevoie și de clustere GPU pentru simulările pe care Departamentul de Energie este interesat să le ruleze.

În conformitate cu ITAR, companiile care sunt supuse reglementărilor trebuie să controleze exporturile neintenționate prin restricționarea accesului la datele protejate persoanelor din SUA. De asemenea, trebuie să restricționeze locația fizică a datelor protejate în SUA.

Centrul Național pentru Cercetare Atmosferică folosește ScaleX Government pentru predicția vremii, care se bazează pe volume mari de date, la fel ca US Geological Survey pentru propriile cercetări.

„Încet-încet, aducem din ce în ce mai multe dintre aceste agenții în cort”, a spus de Leon. „Aceste agenții specifice execută ceea ce am numi sarcini de lucru masive de calcul.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.