Pariul de robotică AI al lui Turnbull îi atrage pe investitori pentru strângeri de succes

Pariul de robotică AI al lui Turnbull îi atrage pe investitori pentru strângeri de succes

Advanced Navigation a fost co-fondat la Sydney în 2012 de inginerii Xavier Orr și Chris Shaw pentru a comercializa cercetările de teză privind navigația inerțială bazată pe inteligență artificială (tehnici de navigare folosind un computer, senzori de mișcare și senzori de rotație pentru a determina poziționarea ceva).

Are clienți în peste 70 de țări și are peste 35.000 de soluții de robotică implementate. Printre clienții săi se numără NASA, Airbus, Boeing, Tesla, Google, Apple și General Motors.

Pe lângă faptul că are soluții robotice pe sol și pe cer, a creat și o dronă submersibilă complet autonomă numită Hydrus, care poate supraveghea și înregistra date sub apă fără acces la internet sau GPS, folosind sunet.

Fundația Minderoo a lui Andrew Forrest a făcut o investiție strategică în spatele proiectului Hydrus, fără îndoială inspirată de capacitatea sa de a culege date despre modul în care schimbările climatice afectează oceanele, inclusiv absorbția de CO2, albirea recifurilor, noi boli, pierderea vieții marine și a biodiversității. , eroziunea costieră și declinul pescuitului.

Dacă Advanced Navigation va atinge limita superioară a gamei sale, va fi una dintre aproximativ o duzină de companii private de tehnologie australiană care va strânge peste 100 de milioane de dolari în acest an.

În această etapă încă au loc discuții cu o gamă largă de investitori. O creștere de această dimensiune va pune, fără îndoială, compania pe radarul mai multor fonduri de capital de risc offshore.

De asemenea, nu ar fi surprinzător să vedem câțiva investitori strategici în amestec, unii dintre clienții Advanced Navigation, inclusiv Boeing și Google, având propriile fonduri de risc corporative.

În ultimul an, Tiger Global, Global Founders Capital, Sequoia, Insight Partners și Horizons Ventures au fost unele dintre cele mai active VC globale la nivel local în ultimele 12 luni.

Creșterea Advanced Navigation va fi totuși un test grăitor al sentimentului. Au fost răspândite speculații cu privire la dacă și când, scăderea evaluărilor acțiunilor tehnologice cotate va lovi piețele private.

Deocamdată, VC locale cu care a vorbit Street Talk spun că există suficientă pulbere uscată în spațiu pentru a împiedica orice ajustare materială la evaluările tehnologice private pentru ceva timp.

De asemenea, fondurile în sine nu au obiceiul de a ajusta evaluările în sus sau în jos, în afara noilor runde. Apoi, mai este faptul că multe dintre cele mai apreciate start-up-uri sunt acum suficient de încasate datorită boom-ului de strângere de capital din 2021, încât nu au nevoie să strângă din nou. Dacă nu pot obține valoarea dorită, pur și simplu vor aștepta.

Însă, investitorii locali de capital de risc au fost de acord în unanimitate că s-a desprins spuma de pe multiplii sectorului și că vremurile de evaluări scandaloase de 100 de ori ale veniturilor au dispărut – cel puțin pentru moment.

Leave a Comment

Your email address will not be published.