Seymourpowell și Axis dezvoltă o soluție VR pentru chirurgii coloanei vertebrale

Seymourpowell și Axis dezvoltă o soluție VR pentru chirurgii coloanei vertebrale

Seymourpowell, împreună cu Axis Spine Technologies, au anunțat o soluție de realitate virtuală (VR) care permite chirurgilor să evalueze și să dezvolte implanturi spinale virtual înainte de a realiza prototipuri fizice. Echipele medicale pot colabora mai eficient, reducând în același timp costurile și risipa de materiale.

Seymourpowell și Axis au dezvoltat un sistem modular pe care chirurgii îl pot folosi pentru a asambla un implant la comandă pentru fiecare pacient în parte. Implanturile asamblate constau din trei componente personalizabile, ceea ce înseamnă că un inventar relativ mic al fiecăruia se poate combina pentru a crea implantul ideal pentru orice pacient, în comparație cu tehnologiile disponibile în prezent. Modularitatea oferă chirurgilor posibilitatea de a alege intra-operator cel mai bun implant pentru pacient.

VR a fost pe deplin adoptată în timpul procesului de proiectare a implantului. De la lansare, au fost construite gemeni digitale ai conceptelor de implant și instrumente. Acestea au fost dezvoltate, evaluate și testate în cadrul unei platforme VR proiectate și codificate de Seymourpowell.

Nick Sandham, director asociat la Seymourpowell: „Am conceput implantul nu numai din punct de vedere funcțional, ci și din punct de vedere logistic și emoțional. În timp ce modularitatea este un factor excelent pentru soluții personalizate pentru pacienți, a trebuit să fim atenți să nu înstrăinăm chirurgii cu nefamiliaritate sau instituțiile medicale cu complexitate. Dimpotrivă, am avut mare grijă să dezvoltăm o soluție elegantă pentru a face operația mai simplă, mai sigură și mai eficientă pentru toți cei implicați.”

Această tehnologie de implant modulară are multe beneficii. Axis și Seymourpowell au conceput un sistem care este semnificativ mai puțin dăunător decât implanturile tradiționale de acest tip.

Craig Bunyan, director asociat și conducătorul echipei de tehnologie creativă de la Seymourpowell: „Folosirea VR ca picior pentru comunicare și colaborare în timpul procesului de proiectare a accelerat luarea deciziilor de proiectare timpurie. De asemenea, a pus bazele unui instrument interactiv de implicare a clienților VR pe care Axis îl folosește pentru a prezenta beneficiile cheie și pentru a preda nuanțele procedurale ale sistemului de implant.”

Axis avansează în continuare această platformă împreună cu Seymourpowell, într-un efort de a deveni prima companie care utilizează VR pre și intra-operator. Instrumentul va sta la baza pregătirii asistentelor și chirurgilor înaintea operațiilor în viitor.

Jon Arcos, CEO și fondator la Axis Spine Technologies: „Acest tip de educație imersivă poate avea și beneficii substanțiale pentru pacienți. Fără nicio formă de pregătire medicală, procedurile și narațiunile complexe pot fi confuze, precum și extrem de descurajante. Capacitatea de a articula mesaje cheie printr-o experiență multimedia clară, convingătoare și consecventă va ajuta la stabilirea mai bună a așteptărilor pacienților și va juca un rol important în viitorul asistenței medicale.”

Seymourpowell și Axis continuă să colaboreze la dezvoltarea acestor instrumente alimentate în timp real. Echipa creează în prezent o nouă paradigmă pentru planificarea preoperatorie și suportul pentru produse în timpul operației, folosind atât VR, cât și AR. În curând, aceste sisteme vor fi, de asemenea, construite pentru a crea o nouă experiență de acordare a pacienților standard.

Colaborarea reprezintă un mare pas înainte în tehnologia medicală, industria de design oferind o viziune nouă asupra unui sector care a fost de obicei definit de firmele tradiționale de design medical. Soluția este implementată pentru a îmbunătăți viața pacienților reali care suferă de afecțiuni severe și degenerative ale coloanei vertebrale.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.