Softbank și UnaBiz fac echipă pe internetul lucrurilor robotice

SoftBank Robotics din Japonia a încheiat un parteneriat cu UnaBiz, cu sediul în Singapore, un furnizor de tehnologie pentru internetul obiectelor (IoT), pentru a integra senzori IoT cu robotica pentru a îmbunătăți gestionarea instalațiilor.

Cu date de la senzorii de ocupare, de exemplu, robotul de curățare Whiz de la Softbank Robotics va putea răspunde rapid cererilor de curățare, cum ar fi curățarea sau igienizarea sălilor de ședințe după ce personalul evacuează camerele.

De-a lungul timpului, Softbank Robotics a spus că roboții își vor putea îndeplini sarcinile mai bine trecând de la rute predefinite la rutare dinamică bazată pe date de detectare a mediului, permițând managerilor de clădiri să-și eficientizeze procesele de lucru și să optimizeze operațiunile clădirii.

Alte cazuri de utilizare includ activarea roboților pentru a înregistra vizitatorii, a livra alimente sau articole esențiale, prin declanșarea senzorilor inteligenți la recepție, la hoteluri sau, respectiv, la unitățile de asistență medicală.

Computer Weekly înțelege că unele dintre aceste aplicații vor fi testate în Singapore și alte birouri Softbank, inclusiv cele din Japonia.

„SoftBank Robotics s-a angajat întotdeauna să ofere soluții precum Whiz, un robot de curățare cu aspirator activat de inteligență artificială pentru operatorii de unități”, a declarat Kenichi Yoshida, director de afaceri al SoftBank Robotics.

„Prin utilizarea unor tehnologii perturbatoare, cum ar fi datele predictive privind monitorizarea întreținerii, va oferi proprietarilor clădirilor inteligența necesară pentru a transforma digital această industrie”, a adăugat el.

Henri Bong, co-CEO și co-fondator al UnaBiz, a menționat că managerii de unități adoptă tehnologia pentru a crește productivitatea forței de muncă, a îmbunătăți satisfacția clienților și a reduce emisiile de carbon.

„Atât IoT, cât și robotica au o mulțime de scopuri complementare, iar sinergia ambelor poate debloca valoare nouă pentru întreruperile și creșterea viitoare. Suntem încrezători că combinația potrivită de robotică și dispozitive IoT ar putea beneficia foarte mult întreaga industrie”, a adăugat el.

Integrarea IoT și robotică a dat naștere a ceea ce este cunoscut sub numele de internetul lucrurilor robotizate (IoRT), o piață care va valora aproximativ 21,4 miliarde de dolari până în 2022, reprezentând o rată de creștere anuală compusă de 29,7%, potrivit cercetărilor de la MarketsandMarkets. .

Pentru a susține aplicațiile IoRT, platforma de gestionare a datelor IoT a UnaBiz va funcționa cu Universal Cloud Connect de la Softbank Robotics, o platformă software care integrează tehnologii de la diferiți furnizori de robotică.

Bong a spus că platforma de management al datelor IoT a UnaBiz va reduce decalajul dintre tehnologiile de colectare a datelor IoT și sistemele de întreprindere, astfel încât proprietarii de clădiri să se poată concentra pe îmbunătățirea experienței clienților și reducerea costurilor de operare.

Leave a Comment