KnowTechie

Spaceborne Computer 2 – un pas mic în lumea cloud computing

Hewlett Packard Co. și Microsoft și-au unit mâinile pentru a crea Spaceborne Computer 2, un computer al Stației Spațiale Internaționale care combină două tehnologii minunate: cloud computing și inteligență artificială.

Acesta este al doilea computer HP Spaceborne care, conform PrinterHeadlines.com, are o putere de calcul de două ori mai mare decât predecesorul său.

Ce este Spaceborne Computer 2?

Spaceborne este un produs HP conectat la Azure Space Platform, platforma de cloud computing a Microsoft.

Computerul folosește sistemul Edgeline Converged Edge de la HP, care este proiectat să funcționeze în „medii riguroase și dure” și să efectueze calcule de vârf la viteze teraflop. Practic, este un supercalculator în spațiu.

HP a muncit din greu pentru a distinge acest computer de predecesorul său, Spaceborne Computer-1. Scopul computerului este să colecteze date și să le transforme în perspective în timp real.

Potrivit lui Mark Fernandez, investigatorul principal al proiectului Spaceborne Computer-2,

„După colectarea acestor date, trebuie să le procesăm sau să le transformăm în informații și perspectivă. Și cu cât putem face asta mai repede, cu atât obținem mai repede rezultatele și cu atât lucrurile sunt mai bune.”

Spaceborne-2 folosește energie gratuită din energia solară. Temperaturile de îngheț din spațiu se ocupă și de răcire. Astfel, acesta este cel mai eficient computer din spațiu, în afară de faptul că este cel mai rapid și mai inteligent.

Computerul a fost lansat de pe Pământ în februarie 2021 la bordul navei 15al Aeronavă cargo Northrop Grumman Cygnus. Misiunea Cygnus NG-15 a fost lansată de o rachetă Antares de la instalația NASA din Virginia.

Calculatorul se învârte acum în jurul Stației Spațiale Internaționale (ISS) și este de așteptat să fie acolo timp de 2-3 ani.

Ce face Spaceborne Computer 2?

Imagine: Orbital Assembly Corporation

Computerul Spaceborne va ajuta și va accelera explorarea spațiului. Va ajuta la procesarea și analiza datelor în spațiu.

Acest lucru va ajuta astronauții și cercetătorii să proceseze datele în timp real, crescându-le autosuficiența și ajutând la facilitarea explorării spațiului folosind tehnologia avansată.

Computerul va accelera, de asemenea, timpul până la înțelegerea de la luni la minute asupra diferitelor experimente efectuate în spațiu.

Acest lucru va debloca informații cheie din volume de sateliți, camere, precum și senzori de la distanță. Pe scurt, face calculul mai fiabil în spațiu.

Spaceborne 2 este, de asemenea, echipat cu unități de procesare grafică (GPU). Acest lucru va fi util în procesarea datelor care necesită imagine intensivă – în special cele care necesită o rezoluție mai mare a imaginii.

De exemplu, imagini cu calotele polare de pe pământ. Computerul reduce timpul lung de așteptare necesar pentru a trimite date înainte și înapoi pe pământ în timp ce face cercetări de la ISS.

amazon callisto ai în spațiu
Imagine: Amazon

În afară de aceasta, computerul va efectua mai multe experimente. Unele dintre ele includ următoarele:

  • Monitorizați condițiile fiziologice ale astronauților în timp real. Acesta va procesa raze X, sonograme și alte date medicale pentru a accelera timpul necesar pentru a obține un diagnostic în spațiu. De asemenea, este capabil să analizeze ADN-ul astronautului!
  • Procesarea imaginilor de înaltă rezoluție ale furtunilor și tornadelor și trimiterea datelor la pământ sub formă de informații simple. Acest lucru va ajuta la prevenirea și atenuarea dezastrelor, spunându-le primilor care au intervenit calea tornadei sau unde este incendiul de pădure. Aceasta include, de asemenea, măsurarea calității aerului și a tendințelor de trafic, printre altele.

Aceste volume masive de date necesită o cantitate semnificativă de lățime de bandă pentru procesare și trimitere. Computerul Spaceborne simplifică acest proces.

  • Modelarea vremii a furtunilor de praf pentru a permite modelarea viitoare pentru misiunile pe Marte.
  • Analiza plantelor și hidroponiei pot fi folosite pentru a sprijini creșterea alimentelor și științele vieții prin creșterea plantelor în spațiul însuși.

Cu ajutorul cloud computing-ului Azure, aceste date procesate vor fi trimise înainte și înapoi pe Pământ într-un timp foarte scurt. De asemenea, este capabil să se recupereze de la o defecțiune completă în spațiu în doar 30 de secunde, fără pierderi de date.

Provocări legate de calcularea spațială

Una dintre principalele provocări este împachetarea computerului și, de fapt, aducerea lui la ISS. Urmează puterea, răcirea și conectarea în rețea. ISS de multe ori nu are conectivitate de mai multe ori pe zi, ceea ce face ca rețelele să fie instabile.

O altă problemă este că aplicațiile spațiale necesită în mod continuu mai multe resurse, pur și simplu pentru că dorim informații mai rapide, care necesită mai multă putere. Cu toate acestea, în ciuda provocărilor, Spaceborne-2 a funcționat minunat până acum!

Calculatorul Spaceborne-2 este într-adevăr un supercomputer și reduce limitele care existau pentru efectuarea cercetărilor și analizelor în spațiu. Prin calculul rezultatelor pe orbită, astronauții și cercetătorii spațiali vor putea acum să gândească mare și să facă mare.

Ai vreo părere despre asta? Anunțați-ne mai jos în comentarii sau transmiteți discuția la noi Stare de nervozitate sau Facebook.

Recomandările editorilor:

Doar un alt tip căruia îi place să scrie despre tehnologie și gadgeturi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.