WHIST prezentat de Theater X VR X AR X Architectural Design, Theatre National De La Danse Chaillot și Gulbenkian

WHIST prezentat de Theater X VR X AR X Architectural Design, Theatre National De La Danse Chaillot și Gulbenkian

WHIST este o experiență de teatru de promenadă ambițioasă și extraordinară, creată de compania de dans AΦE din Marea Britanie. Încorporând film interactiv la 360˚, peisaje sonore și o instalație de artă arhitecturală, această producție de pionierat creează un mediu care estompează toate granițele – între conștiință și inconștiență, realitate și ficțiune, fizic și virtual.

Inspirat de teoria viselor a lui Sigmund Freud, WHIST invită publicul într-o călătorie în mintea inconștientă, unde instinctele vor fi ghidul printr-o narațiune de vise și frici suprareale. Combinând Teatrul Fizic și Tehnologia Mixed Reality, producția aduce magia teatrului împreună cu tipul de efecte speciale posibile doar în lumea filmului.

WHIST încorporează film interactiv la 360˚, peisaje sonore și o instalație de artă arhitecturală pentru a crea un mediu care estompează toate granițele – între conștiință și inconștiență, realitate și ficțiune, fizic și virtual. Cufundat într-o lume a viselor care se desfășoară, privitorul își alege propriul drum, creând o narațiune cu adevărat unică, dependentă de alegere – deciziile personale luate pe parcursul experienței fascinante de o oră.

Intră într-o încăpere mare deschisă și privitorul se confruntă cu o serie de obiecte geometrice la scară largă. Aceasta este lumea reală, dar odată ce se poartă căștile VR, suntem în țara viselor, invitați în lumea a trei personaje principale, figuri extrase din studiile de caz ale pacienților proprii ale lui Freud.

„Am avut multe conversații cu psihanaliștii care lucrează la Muzeul Freud și am fost introduși în mai multe studii de caz pe pacienți. Ne-am gândit: „Dar dacă acei pacienți ar forma o singură familie?” Și noi am fost, complet cufundați în lumile lor… Proprii teorii ale lui Freud despre frici, vise, simbolismul în vise și noțiunea de inconștient este doar începutul.” Esteban & Aoi (AΦE)

76 este numărul de posibilități narative care există, pentru a crea o experiență unică pentru fiecare privitor. Fără un simplu format „pilulă roșie versus pilulă albastră”, WHIST implementează elemente interactive, țesute subtil în film pentru a lua decizii inconștiente. Acest lucru plasează producția în fruntea inovației imersive în povestirea – lăsând sforile care leagă și trag în orice moment invizibile. Indiferent dacă alegerea este fie la nivel conștient, fie la nivel inconștient, totuși, un lucru este clar: odată ce o decizie a fost luată, perspectiva poveștii va fi desenată în One Direction.

„Ca întotdeauna, amândoi suntem atrași de necunoscut și ne-am dorit să exploatăm întregul potențial al VR pentru a realiza o imersiune totală a publicului nostru. Publicul, de fapt, este elementul live al spectacolului. Orice altceva există conform deciziile sale individuale. Privitorul este propriul său regizor. Deciziile lui influențează întreaga perspectivă asupra poveștii. Sperăm că oamenii vor pleca cu un simț puternic al posibilităților narative și al implicațiilor acestora; sperăm că oamenii se vor gândi la multe alte moduri de a privi la lucruri.Toți avem tendința de a uita toate acestea în viața de zi cu zi.

„Din punct de vedere tehnic, a fost o provocare pentru noi să venim cu soluții care să încorporeze mai mult de 110 minute de film la rezoluție înaltă cu sunet 3D interactiv și să creăm o interactivitate perfectă între obiectele reale și lumea în cadrul căștilor VR. . WHIST reprezintă inovație în realizarea de teatru și formatele de turnee, precum și depășirea limitelor în povestirea în realitate virtuală.” AΦE

Colaboratorii creativi ai WHIST includ studioul de creație global Happy Finish ca partener tehnologic, compozitorii Scott Gibbons și Jozef van Wissem (câștigătorul Premiului pentru cea mai bună coloană sonoră de la Cannes) și scenograful James Shaw.

Leave a Comment

Your email address will not be published.